Fisk

Fisk

Lax med saffransaioli och vinkokt fänkål

Lax med saffransaioli och vinkokt fänkål

Bakad lax600 g laxfilé olivolja salt peppar. Vinkokt fänkål2 fänkål 2 dl torrt vitt vin 2 klyfta vitlök 2 msk smör 3-4 kvist färsk timjan salt peppar
Gräddig fisksoppa med räkor och saffran

Gräddig fisksoppa med räkor och saffran

Häll på saffran, vitt vin, fiskbuljong, grädde och timjan. Skär under tiden fisken i munsstora bitar. Dra grytan av plattan och lägg fisken i soppan
Inkokt lax

Inkokt lax

Ingredienser Portioner. 4 500 g färsk lax utan skinn Inkokningslag 1 gul lök 1 citron 6 dl vatten 2 dl vitvinsvinäger 20 vitpepparkorn 1 kruka dill 1 lagerblad 1 msk salt Till servering potatis inlagd gurka dillmajonnäs Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Citronbakad torsk med fetaost

Citronbakad torsk med fetaost

900 g fast potatis. 2 msk olivolja. 1 st citron. 4 bitar fryst torskrygg. 150 g fetaost. 400 g cocktailtomater
Catarinas lyxiga fiskgratäng

Catarinas lyxiga fiskgratäng

Dillsås25 g smör 3 msk vetemjöl 0,5 msk fiskfond 2 dl vatten 1 dl mjölk 2 dl vispgrädde 1 msk färsk dill, hackad (eller fryst dill) 0,5 citron, finrivet skal lite citronsaft salt svartpeppar, nymalen
Krämig räkpasta med gremolata

Krämig räkpasta med gremolata

400 g linguine 1 burk handskalade räkor (à 580 g) 5 dl vispgrädde 0,5 dl torrt vitt vin 0,5 msk koncentrerad fiskfond 1 kruka färsk persilja, hackad 2 klyftor vitlök 0,5 citron, rivet skal salt svartpeppar, nymalen