Ingredienser Portioner. 4 3 dl vetemjöl 100 g margarin eller smör 3 msk kallt vatten 100 g rökt eller kokt skinka 3 dl riven ost med smak, max 17% 3 ägg 3 dl mjölk 1/2 tsk salt 1 krm peppar 1/2 tsk paprikapulver Till servering tomatsallad Lägg till i inköpslistan Så handlar du snabbare
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Smält smöret och blanda ner havregrynen, låt svälla en stund. Skala och skiva äpplena och blanda dem med kanel och strösocker, låt ligga och marinera en stund
Idag får du recept på en tacopaj som jag gjorde för ett tag sedan. Det finns flera olika recept på tacopajer, denna har ett krämigt täcke över sig som ger en god smak
Krydda med flingsalt och servera till pajen. 1flingsaltPajdeg. Tryck ut den i botten och på kanterna i en i en pajform eller panna, cirka 22 centimeter i diameter, så att den hänger lite över kanten. Nagga pajen med en gaffel och förgrädda cirka 15 minuter. 1Varva färsröra och äggsmet i pajskalet, med äggsmeten överst. Täck pajen med smörad aluminiumfolie och grädda i nedre delen av ugnen cirka 40 minuter. 1Ta ut pajen. Toppa pajen med potatisen och grädda i nedre delen av ugnen ytterligare 15 minuter eller tills pajen fått fin färg. Låt pajen vila cirka 20 minuter innan den serveras
Ta ut pajdegen från kylen och nagga med en gaffel. Fördela blåbärsblandningen i pajskalet (det mjöl och socker som inte sugits upp av blåbären ska också strös över)
Vill du bjuda på en god och mäktig paj, då ska du prova denna. En paj som har "it" faktorn. Mina gäster fick ett gott skratt då jag sa att jag hade gjort en "sexig" paj till kaffet
Tillsätt osten och häll blandningen i pajskalet. Låt pajen svalna något. Tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Nagga pajskalet och förgrädda i mitten av ugnen ca 10 min. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj Pajskal 125 g Arla® Svenskt Smör 3 dl vetemjöl 2 msk vatten Fyllning 4 dl riven lagrad ost, t ex Svecia eller Västerbottensost 3 ägg 2 dl Arla® mjölk 1 dl Arla® vispgrädde ½ tsk salt 1 krm chilipulver
Lägg grönsaksfräset i det förgräddade pajskalet. Nagga pajdegen med en gaffel och låt vila i kylen ca 30 min. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen 10-15 min