Jag har länge varit ganska sugen och peppad på att försöka testa att göra egna veganska korvar, men har haft ett (kanske orimligt, jag vet inte) lite för stort motstånd mot att ställa mig och börja knåda och koka seitan för att få till en schysst vegokorv
Jag höftade ganska mycket med kryddorna och gick mest på känn eftersom det det är en färsk korv. Korven ska lufttorka i lite mer än ett dygn för att smakerna ska mogna
) Inspirerad av vår bloggträff och temat för den dagen så har Håkan gått och slipat på en idé till ny kryddning på en korv och idag såg den Indiska korven dagens ljus
Att Håkan hade Mårtenssons korvfabrik igång igår är ingen hemlighet, det kunde ses både här och där. Man kan ju kanske tycka att man borde få nog av att stoppa korvar när det görs på jobbet resten av veckan där i charktillverkningen på GeMa-livs, men så är alltså inte fallet
Igår kom jag på att jag måste göra hemmagjord korv och nu är jag inne i ett korvstim. Gårdagens Texas Hot Links blev sjukt goda och eftersom jag fick fjälster över bestämde jag mig för att göra mer korv idag
Prinskorv, smaksatt med äppelglögg och rosmarin. Resten av köttet användes till en bastard mellan Gustafva Björklunds recept på siskonkorv och Kristofer Franzéns prinskorvsrecept från
Jag vet att det verkligen inte är supervanligt att man gör sina egna prinskorvar, men som vegan kan det ibland vara ganska svårt att hitta veganska prinskorvar i matbutikerna, så om man inte vill nöja sig med att bara ta vanlig sojakorv och skära i mindre bitar så är det här faktiskt ett riktigt bra och roligt alternativ
Bättre upp, jag talar om att göra korv. Tänk att efter lite trevligt stök i köket äntligen få ställa sig och binda ihop korvarna till de där små knippena som man genast bara vill norpa av