Bak

Bak

  • 31 Recept
Leilas pizzadeg

Leilas pizzadeg

50 g jäst 2 tsk strösocker 1 tsk flingsalt 0,5 dl olivolja 3 dl vatten, ljummet 7 dl vetemjöl special
Grovt bröd i lergryta

Grovt bröd i lergryta

Har haft en lergryta, en Römertopf stående i skåpet i många år utan att den har kommit till användning, har aldrig kunnat bestämma mig för om jag vill ha den till brödbak eller till matlagning
Kalljäst bröd över natten

Kalljäst bröd över natten

Maximalt lyxig helgfrukost och en doft av nybakat som dröjer sig kvar i huset hela dagen – Finns det ett bättre sätt att börja dagen
Hönökakor – Lättbakat bröd

Hönökakor – Lättbakat bröd

Man bakar dem lätt och behöver inte vara så noga med formen, bara charmigt om de är lite ojämna. Bakade en omgång till förra helgen och de är redan borta, trots att jag frös ner några
Alexandra Zazzis gjutjärnsbröd

Alexandra Zazzis gjutjärnsbröd

vetemjöl med hög protein halt, typ special vetemjöl eller manitoba. 1salt. 1torkad jäst. 1vatten. 1gjutjärnspanna med lock, 1,5–2 lDag 11
Glutenfria saffransbullar med mandelmassa och vit choklad

Glutenfria saffransbullar med mandelmassa och vit choklad

Stjälp upp degen på ett bakbord mjölat med glutenfri mjölmix. (spara ca 1 dl till utbakningen). Låt jäsa under bakduk i ca 40 minuter. Låt jäsa under bakduk i ca 40 minuter. (spara ca 1 dl till utbakningen)
Saffransbullar med vaniljfyllning

Saffransbullar med vaniljfyllning

Kom igen snart är det jul så passa på och baka dessa. Smula jästen i en bunke eller bakmaskin. Goda, saftig bullar blev det idag
Berlinermunkar

Berlinermunkar

Jäs dem under bakduk ca 30 minuter. 50 g smör. 11 dl mjölk. 125 g jäst. 12 msk socker. 10,5 krm salt. 11 tsk kardemummakärnor, nystötta
Focaccia

Focaccia

Dekorativa och fantastiskt roliga att baka. Ett uppskattat festbröd som tillsammans med lite kallskuret blir en hel liten italiensk måltid
KALLJÄSTA BRIOCHER

KALLJÄSTA BRIOCHER

Lägg degen på mjölat bakbord. Jäs utan bakduk i 1 timme. Jätte goda briocher som man rör ihop degen till på kvällen, förvarar i kyl över natten och så har man en riktigt lyxig frukost följande dag
Scones!

Scones!

Forma/klicka ut scones och lägg på en bakplåtspappersklädd plåt. Du kanske också gillarLättbakad svartvinbärslimpaLCHF-scones – underbart till frukost en ledig dag
Svensk limpa

Svensk limpa

Knåda degen på mjölat bakbord. Forma den till en limpa och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Låt svalna på galler under bakduk