Har haft en lergryta, en Römertopf stående i skåpet i många år utan att den har kommit till användning, har aldrig kunnat bestämma mig för om jag vill ha den till brödbak eller till matlagning
Man bakar dem lätt och behöver inte vara så noga med formen, bara charmigt om de är lite ojämna. Bakade en omgång till förra helgen och de är redan borta, trots att jag frös ner några
Stjälp upp degen på ett bakbord mjölat med glutenfri mjölmix. (spara ca 1 dl till utbakningen). Låt jäsa under bakduk i ca 40 minuter. Låt jäsa under bakduk i ca 40 minuter. (spara ca 1 dl till utbakningen)
Lägg degen på mjölat bakbord. Jäs utan bakduk i 1 timme. Jätte goda briocher som man rör ihop degen till på kvällen, förvarar i kyl över natten och så har man en riktigt lyxig frukost följande dag
Forma/klicka ut scones och lägg på en bakplåtspappersklädd plåt. Du kanske också gillarLättbakad svartvinbärslimpaLCHF-scones – underbart till frukost en ledig dag