Auberginegratäng med röda linser – gratäng med stekt aubergine i skivor, varvad med en röra av röda linser kokta i tomat med gul lök och morot kryddad med vitlök och timjan, färsk tomat och grana padano
Förra söndagen hade jag lovat Arvid och Sigrid att servera blodpudding till middag. Samtidigt kunde jag känna att just blodpudding är så väldigt enkelt att fräsa iordning på en vanlig vardagskväll
Medelhavsmat är bara så god. Blir det ingen resa till ett medelhavsland får jag nöja mig med att laga maten här hemma, med inspiration från varmare platser
Den här typen av gratäng brukade jag laga ibland när vi fortfarande åt fisk. Nu äter vi ju inte fisk längre men jag vill ändå fortsätta göra dessa smidiga så kallade 'allt i ett gratänger'
Söndag 19 februari 2017. Tidigare i veckan njöt vi av denna vegetariska sötpotatispaj och eftersom den fick så mycket uppmärksamhet på sociala medier är det nog läge att vi lägger upp receptet här och nu
Så här gör du. 40 minuter. Sätt ugnen på 200 grader (eller enligt angivelser på lasagnepaketet). Hetta upp 2 msk olivolja i en stor kastrull och fräs lök och vitlök i några minuter
Det finns vissa saker som måste finnas i mitt hem för att jag ska vara lugn i själen. Eller okej, det kanske var lite överdrivet, men faktum är att jag mår bättre av att veta mina favorit-stapelvaror finns hemma
Gott, värmande och mättande. Sydfransk gratäng med aubergine & squash är len och följsam i smaken. Ungefär som ett matminne från barndomen – du vet att det finns men du har ändå glömt bort det
Hej måndag och ny vecka. Tänkte starta bloggveckan med att tipsa om dessa goda tonfiskbiffar som jag tycker passar perfekt i vardagen då de är både enkla och snabba att laga