Bryn köttet i smör på varje sida. Lägg över i en form och sätt in en termometer i köttet. Den här gången blev det dock en lammstek som fick gå på låg värme i ugnen tills lagom innertemperatur som för mig och min familj är ca 60 grader, lagom rött kött. In i ugnen tills köttet blir ca 60 grader, tar ca 1½ - 2 timmar
Upplägget var ända från första början att resultatet skulle bli en klassisk kött-sås-potatis-middag. Jag ville med andra ord långlaga köttet med ingredienser som kunde garantera en riktigt bra såsbas
Köttet var riktigt mört och fint, och potatisgratängen var krämig och god. Stick in en köttermometer på det tjockaste stället och lägg steken på ett galler
För den här köttfärslimpan blev riktigt god. Tillsätt ägg och kryddor och därefter köttfärsen. Smöra en ugnssäker form och lägg ca hälften av köttfärsen i formen (tänk att det ska bli en avlång limpa)
Bryn köttfärsen i smör. 800 g köttfärs. 800 g köttfärs. Det blev en tripp till akuten igår. Handleden var supersvullen och jätteond när jag vaknade, så jag gav upp
Rör ihop ägg, tomatpuré och grädde med köttfärsen och kryddorna. ca 200 g köttfärs. Forma köttfärsröran till fyra 1,5 – 2 cm tjocka biffar och stek på medelvärme tills de är helt genomstekta. Relaterat ca 200 g köttfärs
1 kg revben3 röda lökar2 st köttbuljongtärningar2 st vitlöksklyftorvattenHäll i vatten i en kastrull, tillräckligt så det kommer att täcka revbenen. 2 st köttbuljongtärningar
Visste du att det var köttbullens dag idag. Tänkte jag skulle bjuda dig på mitt bästa recept på köttbullar, det är vansinnigt goda och omtyckta av hela familjen
Kött,. Lite rostade grönsaker till, som blev färdiga i ugnen samtidigt som köttet, perfekt. Bred smeten på den utrullade sidan av filéen, och rulla ihop köttet sedan