Helgmat

Helgmat

  • 10 Recept
Catarinas lyxiga fiskgratäng

Catarinas lyxiga fiskgratäng

Duchessepotatis800 g mjölig potatis 25 g smör 0,75 dl vispgrädde 1,5 dl mjölk 2 äggulor 0,5-1 tsk salt 2 krm vitpeppar 600 g torskfilé salt
Friterad kyckling i tacobröd med chilimajonnäs

Friterad kyckling i tacobröd med chilimajonnäs

Friterad kycklinglårfilé800 g kycklinglårfilé 1,5 dl vetemjöl 1 tsk paprikapulver 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt 1 krm chilipulver 1 krm svartpeppar 3 dl pankoströbröd 2 ägg, uppvispade olja, till fritering (t ex neutral rapsolja eller frityrolja)
Hälleflundra med vitvinssås

Hälleflundra med vitvinssås

Vitvinssås. Skala och finhacka schalottenlök. Fräs löken i smör i en såskastrull. När löken är mjuk rör du ut mjöl och fräser några sekunder till
Panerad torsk med nudelsallad och rostad vitlöksdressing

Panerad torsk med nudelsallad och rostad vitlöksdressing

Ingredienser Portioner. 4 Nudelsallad 200 g risnudlar 200 g rödkål 2 tsk finrivet limeskal 1 msk färskpressad limejuice 1/2 tsk salt 1 påse salladsmix (à 65 g) 2 dl hackade salta jordnötter Dressing 2 vitlöksklyftor 1 msk neutral olja 1 1/2 dl sweet chilisås 1/2 msk japansk soja 1 msk finriven färsk ingefära Panerad torsk 500 g torsk- eller koljafilé 1 tsk salt 1 ägg 1 dl vetemjöl 2 dl panko 3 msk neutral olja Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong