Förgrädda pajskalet 10 minuter. Ta ut pajen och sänk värmen till 150°C. Sätt ugnen på 200°C. Pajskal. Hacka ihop vetemjöl, grahamsmjöl, salt och finfördelat smör, gärna i matberedare
Häll 1-2 dl vatten i botten och täck helt runt om med almuniumfolie, ångan som bildas ska stanna kvar under folien. Förkoka i 125 grader i 1 timme 30 minuter. Efter 1 timme 30 minuter, ta ut revbenen ur ugnen och höj temperaturen till 225 grader. 1,2 kg revben, skurna i bitar. 1 dl sweet chili sauce. 1 tsk rödvinsvinäger. 1 tsk fisksås. 1 knivsudd kanel
En skiva färsk Lax à 150 gr. 1 msk hackad Gräslök. Sätt in stekpannan i ugnen på 175° och låt laxtournedosen steka färdigt i 10 minuter. 150 gr. 1 msk hackad Gräslök. Sätt in stekpannan i ugnen på 175° och låt laxtournedosen steka färdigt i 10 minuter Ta fram och låt vila en stund, så värmen fördelas jämnt i laxen
Blanda allt med lagen och koka svagt i ca 10-15 min. 1 dl äppelcidervinäger. 1 dl vitt vin eller matlagningsvin. 1 dl strösocker. 1 tsk salt. Citronrasp från 1/2 citron. 1 gul lök
Tillbaka i rutan minsann. Har minsann saknat er. Tack för all empati och kloka ord ni kommer med. Nu tänkte jag berätta om en urgod marinad eller snarare tips på smaksättning till marinad och kött som ska på grillen
1,2 liter späda nässlor. 1 liten gullök (eller en färsk om det finns). 1 Fond du chef kycklingbuljong eller grönsaksbuljong (Knorr). 1,5 dl grädde. 1,2 liter späda nässlor. 1 liten gullök (eller en färsk om det finns). 1,5 dl grädde
SJÖMANSBIFF 400-500 g nötkött av innanlår, ytterlår, rostbiff, högrev i tunna skivor2 msk smör2 tsk salt1 kryddmått vitpeppar3 stora gula lökar12 medelstora skalade potatisar1/2 flaska öl (33 cl), lättöl går bra och mörkt öl blir mycker gott, kan uteslutas3-4 dl vatten1/2 buljongtärning, kan uteslutas1/2 lagerblad, kan uteslutas1 tsk soja, kan uteslutas några droppar Worcestersås, kan uteslutasSkär köttet i skivor och dela dem i stora bitar. Det blir godast om man nästa dag långsamt värmer den i ugnen, ca 150 grader, vilket kan ta en halvtimme. 1 kryddmått vitpeppar. 12 medelstora skalade potatisar. 1/2 flaska öl. 1/2 buljongtärning. 1/2 lagerblad. 1 tsk soja