1

1

Västebottenpaj

Västebottenpaj

Förgrädda pajskalet 10 minuter. Ta ut pajen och sänk värmen till 150°C. Sätt ugnen på 200°C. Pajskal. Hacka ihop vetemjöl, grahamsmjöl, salt och finfördelat smör, gärna i matberedare
Revbensspjäll – recept Jennie Walldén

Revbensspjäll – recept Jennie Walldén

Häll 1-2 dl vatten i botten och täck helt runt om med almuniumfolie, ångan som bildas ska stanna kvar under folien. Förkoka i 125 grader i 1 timme 30 minuter. Efter 1 timme 30 minuter, ta ut revbenen ur ugnen och höj temperaturen till 225 grader. 1,2 kg revben, skurna i bitar. 1 dl sweet chili sauce. 1 tsk rödvinsvinäger. 1 tsk fisksås. 1 knivsudd kanel
Baconlindad Laxtournedos med Kantareller och Citronsmör

Baconlindad Laxtournedos med Kantareller och Citronsmör

 En skiva färsk Lax à 150 gr. 1 msk hackad Gräslök. Sätt in stekpannan i ugnen på 175° och låt laxtournedosen steka färdigt i 10 minuter. 150 gr. 1 msk hackad Gräslök. Sätt in stekpannan i ugnen på 175° och låt laxtournedosen steka färdigt i 10 minuter Ta fram och låt vila en stund, så värmen fördelas jämnt i laxen
Inlagd paprika med lök

Inlagd paprika med lök

Blanda allt med lagen och koka svagt i ca 10-15 min. 1 dl äppelcidervinäger. 1 dl vitt vin eller matlagningsvin. 1 dl strösocker. 1 tsk salt. Citronrasp från 1/2 citron. 1 gul lök
Friterade lökringar

Friterade lökringar

1 l frityrolja. 1 krm salt. 1 st äggula. 1. Hetta upp oljan till 175 grader. 1 l frityrolja. 1 krm salt. 1 st äggula. Hetta upp oljan till 175 grader
Vaniljcrème – Crème pâtissière

Vaniljcrème – Crème pâtissière

Låt stå och dra 5–10 minuter. låt koka ordentligt i 1 minut. 100. 100. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna

Marinad med colman´s

Tillbaka i rutan minsann. Har minsann saknat er. Tack för all empati och kloka ord ni kommer med. Nu tänkte jag berätta om en urgod marinad eller snarare tips på smaksättning till marinad och kött som ska på grillen
Desserten som är en riktig vinnare

Desserten som är en riktig vinnare

1 gelatinblad. 1/2 vaniljstång. 1 tsk lakritspulver. 100 g vit choklad. 1 tsk liquorice syrup. 1 tsk vaniljextrakt. T Ingredienser 4 port 1 gelatinblad 1/2 vaniljstång 1 tsk lakritspulver. 100 g vit choklad. 1 tsk liquorice syrup. 1 tsk vaniljextrakt
Cillas nässelsoppa

Cillas nässelsoppa

1,2 liter späda nässlor. 1 liten gullök (eller en färsk om det finns). 1 Fond du chef kycklingbuljong eller grönsaksbuljong (Knorr). 1,5 dl grädde. 1,2 liter späda nässlor. 1 liten gullök (eller en färsk om det finns). 1,5 dl grädde

Gravad kotlett

Frys i överblivna skivor, hållbart ca 1 månad. 1 kg benfri kotlett. 1/2 dl socker. 1/1 dl salt. 1 msk grovstött svartpeppar. 1 tsk timjan. 1 citron
Dessert med lemoncurd & mascarponekräm

Dessert med lemoncurd & mascarponekräm

30 December 2018. 1,5 dl strösocker. 1 msk maizena majsstärkelse. 1 dl vetemjöl. 11/2 dl havregryn. 1/2 dl brun farin. 1 msk vaniljsocker. 1 dl florsocker. Strö ut smulet på en bakplåtspappersklädd plåt och grädda i ca 10-12 min i 175 grader. 3 citroner 1,5 dl strösocker. 1 msk maizena majsstärkelse. 1 dl vetemjöl. 11/2 dl havregryn. 1/2 dl brun farin. 1 msk vaniljsocker. 1 dl florsocker
Sjömansbiff

Sjömansbiff

 SJÖMANSBIFF 400-500 g nötkött av innanlår, ytterlår, rostbiff, högrev i tunna skivor2 msk smör2 tsk salt1 kryddmått vitpeppar3 stora gula lökar12 medelstora skalade potatisar1/2 flaska öl (33 cl), lättöl går bra och mörkt öl blir mycker gott, kan uteslutas3-4 dl vatten1/2 buljongtärning, kan uteslutas1/2 lagerblad, kan uteslutas1 tsk soja, kan uteslutas några droppar Worcestersås, kan uteslutasSkär köttet i skivor och dela dem i stora bitar. Det blir godast om man nästa dag långsamt värmer den i ugnen, ca 150 grader, vilket kan ta en halvtimme. 1 kryddmått vitpeppar. 12 medelstora skalade potatisar. 1/2 flaska öl. 1/2 buljongtärning. 1/2 lagerblad. 1 tsk soja
Jennie Walldéns Special Ribs

Jennie Walldéns Special Ribs

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 1000 gram revbensspjäll , tjocka, halverade över benen 1,5 dl vatten 0 st salt 0 st svartpeppar Glace 0,5 dl oystersås 1 nypa(or) kanel 1 tsk fisksås 1 tsk rödvinsvinäger 2 klyfta(or) vitlök , pressade 3 cm ingefära , riven 3 msk tomatpuré 1 nypa(or) salt 100 ml sweet chilisås 0,5 dl honung 2 tsk sambal oelek 1 nypa(or) svartpeppar Sallad 200 gram vitkål 2 msk olivolja 0 st salt 200 gram palsternacka(or) 250 gram morötter 0,5 st citron(er) 0 st svartpeppar Tillbehör 2 dl ris Köp receptet Näringsvärde Kcal
Skinkrulle a´la Isa

Skinkrulle a´la Isa

Grädda smeten på oljat bakplåtspapper i mitten av ugnen i 10-15 minuter. 120g smör. 1/2 tsk salt. 2 1/2 dl rökt skinka skuren. 1 dl skuren purjolök. 11/2 dl hackad tomat. 1/2-1 dl riven ost
Laxtartar med råraka

Laxtartar med råraka

Laxtartar med råraka6 port400 g skivad rökt lax1 finhackad avocado0,5 dl finhackad schalottenlök1 dl finhackad salladslök2 msk pressad citronjuice2 msk majonnäs0,5 tsk salt2 krm svartpepparMiniråraka. 1 kg fast potatis3 msk olja till stekningLaxtartar