Jörgen

Jörgen

  • 120 Recept
Gryta på ytterlår av hjort

Gryta på ytterlår av hjort

Hittadeenbithjortköttlångtinifrysenochdetpassarvälbrahärihöstrusket. Ytterlårlämparsigutmärkttillettlångkokigrytadetfickdetbli
Bästa rödvinssåsen

Bästa rödvinssåsen

IngredienserPortioner. 63schalottenlökar50ghackadrotselleri2mskrumsvarmtsmör1tskströsocker2tsktomatpuré6dlröttvin2krmtorkadtimjan3persiljestjälkar2mskkonckalvfondsaltmalensvartpepparca1/2mskmajsstärkelseLäggtilliinköpslistan
Krämig dragonkyckling med rostad potatis

Krämig dragonkyckling med rostad potatis

Ingredienser1portion2portioner3portioner4portioner5portioner6portioner7portioner8portioner9portioner10portioner11portioner12portioner13portioner14portioner15portioner16portioner17portioner18portioner19portioner20portionerKyckling0,5stgullök1klyfta(or) vitlök600gramkycklingfilé(er) 1krmsalt1krmsvartpeppar1mskolivolja1dlcrèmefraiche1dlvatten1msktorkaddragon1mskkycklingfond1krmsalt1krmsvartpeppar0,5stcitron(er) Potatis700grampotatis(ar) 1mskolivolja2krmsalt1arkbakplåtspapperTillbehör250gramharicotsverts1krmsalt1mskMat & BaksmörKöpreceptetNäringsvärdeKcal
Mors dilldoftande laxgryta

Mors dilldoftande laxgryta

Vällagadmatbehöverintetalångtid. Denhärsupersmarrigalaxgrytangördu15minuter. Grytangårlikabraattgörafrystlaxsomfärsk, sebaratillatttinalaxenförst
Potatisrulle

Potatisrulle

2dlportvin. 1dlvatten. 2mskviltfond. 1schalottenlök, hackad. 25-50gmörkchoklad, minst70 %. 1-2tsklingonsylt
Vides fisk under täcke

Vides fisk under täcke

Sättugnen200grader, Läggfiskeniensmordugnsform. Rivnervitlöksklyftornaicrèmefraichenochblandaisenap, salt, ostochpersilja
Lax i ugn med västerbottensost

Lax i ugn med västerbottensost

Isöndagsvardetjuvåffeldagen. Menhärblevdetminsanningavåffloralls. Jagvarheltenkeltintesugendet, iställetblevdetlax
#29 Lax i ugn med dilltäcke och citron

#29 Lax i ugn med dilltäcke och citron

Laxgåralltidhemochgåroftastatthittatillrimligapriser. Härenvariantmedmycketdillsmak. Laxmeddilltäcke, 4portioner600-800glaxsida, gärnadentjockastebiten1tskmatolja2dlcrèmefraiche (lättgårbra)1krukadill, eller1/2dlfrysthackadsaftenfrån1/4citronsaltochnymalensvartpepparSättugnen225gradervarmluft
Fläder- och apelsinvodka

Fläder- och apelsinvodka

finabloggenThingswemakehittadejagdethärreceptetFläder- ochapelsinvodka. Burkenärladdadochtillhelgenskadetsmakasav
Grekisk grönsaksgryta

Grekisk grönsaksgryta

IngredienserPortioner. 41gullök4vitlöksklyftor1/2purjolök1zucchini1aubergine1morot2paprikor (gärnaolikafärger) 200gpotatis250gchampinjoner1förpkrossadetomater (à400g) 1msktomatpuré1dlolivolja2dlvatten2tskoregano2tsksalt1tsknymalensvartpepparTillbehörbrödfetaostevtzatzikiLäggtilliinköpslistanKupongenärladdadKryddorsmåglas10 % rabattSantaMaria3- 80gMerinfoLaddakupong
Viktväktarnas grönsakssoppa

Viktväktarnas grönsakssoppa

Ingredienser1burk(ar) krossadetomater2stmorötter1stgullök(ar) , ocheller½purjolök100gramvitkål , el
Skaldjurslasagne

Skaldjurslasagne

1Rörihopcrèmefraiche, mjölk, sambal, vitlökochbuljongtärningienstorbunke