Fisk o skaldjur

Fisk o skaldjur

  • 14 Recept
Enkel fiskgratäng med crème fraiche

Enkel fiskgratäng med crème fraiche

Krydda med salt ochcitronpeppar. Skiva purjolöken. Blanda crème fraichen med matgrädden ochpurjon. Om man inte blandar purjon med crème fraichen så blir den rosafärgad men är dock ätbar
Ugnsbakad torskfilé

Ugnsbakad torskfilé

Skär salladslöken i sneda skivoroch strö dem över fisken. Tisdagstorsk. Häll blandningen över fiskenoch strö över lite ströbröd
Skagenröra, röra med räkor

Skagenröra, röra med räkor

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Skagenröra 1 kg Oskaladeräkor , el. ca 3-4 dl frysta/färska räkor utan skal 2 msk dill , hackad 1 dl majonnäs 1 dl crème fraiche 0,5 tsk salt 1 krm svartpeppar 2 tsk citron(er) , pressad 2 msk rödlök(ar) , finhackad 1 burk(ar) ishavsrom , röd eller gul Köp receptet
Gratinerad rödspätta

Gratinerad rödspätta

Salt och peppra på fisken. Välkommen tisdag och alla ni läsareHar ni bitande kall kyla. Läste på Aftonbladet igår att kylan ska hålla sig
Vitlökssill

Vitlökssill

Den här goda sillen gjorde jag till förra midsommaren. I år kommer den också att finnas på midsommarbordet
Fisk med curry och apelsin

Fisk med curry och apelsin

Skär bort alla småben på fiskenoch skär den i mindre bitar. Hacka löken och fräs den mjuk i smöret. Tillsätt dem samt crème fraiche, vatten, pressad apelsin ochfiskbuljongtärning till den frästa löken