Fyra portioner risotto2 msk smör1 hackad gul lök4 dl risottoris1 dl vitt vin (matlagningsvin från vanliga matbutiken går bra)1-1,5 liter grönsaksbuljong (det kan variera från gång till gång hur mycket som behövs beroende på rissort osv)1,5 dl parmesanSvartpepparAtt blanda och toppa risotton med när den är klar500 g champinjoner, skivade, frästa och kryddade med lite salt och svartpeppar1 liten purjolök, strimlad och fräst2 paket bacon, fräst och skuren i mindre bitarGör så här
4 400 g fryst torsk 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 500 g fast potatis 1 fänkål 2 msk olja 3 msk tomatpuré 1 l fiskbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) 1 tsk timjan 1 dl lätt crème fraiche salt och peppar Lägg till i inköpslistan
Skölj kycklingbitarna i kallt vatten och torka dem med hushållspapper. Lägg dem i en form eller skål. Häll över mjölk blandad med tabasco och låt stå i kylen i 20 minuter
Låt smördegen tina. Skär varje smördegsplatta i 8 bitar. Skär ett rutmönster på ytan med vass kniv. Lägg bitarna på en plåt med bakplåtspapper och pensla bitarna mitt på med uppvispad äggula
Strö över tärnad fetaost, delade tomater och avsluta med riven ost. Tillsätt krossade tomater, fond, chilisås, oregano, salt och peppar och koka i 15 minuter. 1 st burk krossade tomater. 250 g körsbärstomater
Stek den gula löken och de soltorkade tomaterna tills löken blivit genomskinlig. När dessa fått fin färg så häll över i pannan med fläskfilén, löken och de soltorkade tomaterna