En smakrik marinad med sting skulle jag vilja beskriva denna. Jag använder den framförallt för att marinera quorn men förstås så fungerar den till sojakött, kött och kyckling mm också
Visst är det väl skönt med okomplicerad mat med rena smaker. Jag drar lätt iväg och lägger till ingredienser för att få med så mycket gott som möjligt men den gyllene regeln för de flesta kockar är att less is more
Helstekt kalvfilé med balsamicosås och mandelpotatiskaka – gör så här. Sås. Fräs lök i smör. Tillsätt tomatpuré och farinsocker och rör så att det inte bränns men gärna får lite färg
Ingredienser Portioner. 4 3 dl fin glutenfri mjölmix (3 dl motsvarar 180 g) 75 g smör 1 dl naturell kvarg 10 % (1 dl motsvarar 100 g) 1 msk vatten Fyllning 3 ägg 1 1/2 dl vispgrädde 1 1/2 dl mjölk 1/2 tsk salt 1 krm svartpeppar 4 dl riven Västerbottensost Till servering sallad Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3- 80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Laktosfri Visp/Matgrädde 5
Helgfrukosten är i det närmaste helig här hemma. Vi har så olika tider så vi äter aldrig frukost tillsammans på vardagarna så på helgen dukar vi upp lite finare med toast, scones, bagels eller något annat gott bröd och sitter riktigt länge och läser tidningar och disskuterar livet i allmänhet
På tredje advent hade jag bjudit hem nära och kära på glöggmingel hos mig. Från att tänka pepparkakor med mögelost så blev det ett gäng med småplock till slut
I söndags var det dags för matlådefix igen och den här gången blev det en krämig kycklinggratäng. Snabbt, enkelt och gott - som vanligt när jag lagar mat alltså
Det här är en oerhört enkel men så god marinad till kyckling. Jag föredrar de saftiga kycklinglårfiléerna, men man kan även ta hela kycklingbröstfiléer eller kycklingklubbor, eller rentav hel kyckling – men läs på hur du grillar en hel kyckling så den inte blir bränd utanpå och rå i mitten utan alldeles perfekt saftig och god