Brownie´s och kladdkakor är jag svag för, jag älskar när det är kladdigt i mitten och jag blir helt lyrisk när jag känner hur chokladen smeker gomseglet och hela kroppen fylls med glädje
Smula ner jästen i en bunke. Smält smöret. Tillsätt mjölken och värm till 37º. Rör ut jästen i degspadet. Tillsätt saffran, kesella, socker, salt och det mesta av mjölet och arbeta till en blank och smidig deg
Vaniljsås kan vara nåt av det bästa jag vet. En favorit är en kallrörd, med vispgrädde, äggulor och socker, men den blir ju ”något” mäktig och kalorität ibland… Vill man ha en god vaniljsås så görs ju den främst (eller helt) på mjölk och det är ju dessutom gott att variera sig
Fick höra hur smidigt det skulle vara att koka risgrynsgröten i ugnen. Ingen passning och ständig omrörning och det bästa av allt ingen bränd botten i kastrullen
Det är så roligt att prova nya saker tycker jag. Idag mina vänner delar jag med mig av för mig ett helt nytt recept på bakverk som jag aldrig tidigare har testat att göra
Tårta med smak av mjölkchoklad, dumle och jordgubbar. Så gott. Ska det vara choklad tårta till någon som älskar choklad så ska det vara CHOKLAD i massor tycker jag och det blev det
Min lille grabb hade kals nu i mars och bjöd över hela klassen + några till. Tyvärr så råkade kalaset komma ivägen för influensan och flera av barnen hade blivit dåliga och kunde inte komma
Tårta med After Eight. Idag har jag och min systers barn gjort en tårta. Min systerdotter fyller år nästa vecka och vi har en tradition att när de fyller år så får de välja en tårta och dess innehåll
Tårta med smak av hallon, marshmallow, kokos och mjölkchoklad. Jag tar ofta med mig en överraskningstårta när jag är bortbjuden på större kalas hos mina närmsta vänner
När jag såg den här tårtan skrek jag till ”sluta. ”. var tvungen att baka den och det var snabbt. Blev däremot inte lockad av bottnarna då de hade väldigt mycket smör i relation till glasyr och fyllning som redan innehöll nog och skulle gräddas för länge för min smak
En ny månad börjar närma sig då maj går mot juni. Därför tänkte jag passa på att visa er ett recept som jag hade i mitt tidigare Baka Sockerfritt-utskick (snart kommer ett nytt ut