Lägg revbensspjällen i en stor kastrull. Täck med vatten och koka upp under lock. Skumma med en slev. Tillsätt salt, lagerblad och vitpeppar och låt revbensspjällen koka på låg värme i ca 1 timme
1. Dela tomaterna och blanda tillsammans med de övriga ingredienserna. 2. Smaksätt gärna med lite citronjuice och salt, gärna örtsalt, som är nästan helt kalorifritt
Helgen som gick testade jag något nytt för mig, ugnsrostade kryddiga kikärtor med goda kryddor. De blev mycket toppengoda, knapriga på utsidan och mjuka på insidan
Frasig smördeg täckt av nyplockade betor och smulad fetaost - en ljuvlig liten lunchrätt med ett rejäl fång sallad till, eller dela varje smördegsplatta i 4 för 8 aptitretare i väntan på att midsommargrillen ska bli varm
Min man och jag firade i söndags att vi varit gifta i 12 år. Den här rätten hade vi ett tag som fredagsmysrätt men de senaste åren har vi nästan glömt bort den