Vi fortsätter att ha det bra i värmen vid poolen i Spanien. Jag ska alldeles strax gå ut och äta frukost men först tänkte jag ge er detta supersmarriga recept som hela familjen älskade och som jag förmodar att vi snart kommer äta igen
Skala räkorna. Dillpesto. Plocka dillvipporna av stjälkarna och lägg i bägaren till mixerstaven. Tillsätt skalad vitlöksklyfta, pinjenötter och rapsolja
Vad mycket grönsaker det finns som man liksom ”glömmer bort”. Blomkål är en av dem. Kanske för att man fick den sönderkokt som barn, eller inte gillade de lite bittra bitarna av rå blomkål som föräldrar tror att barn ska tycka om
Ostomelett. Blanda ägg, vatten och en nypa salt. Rör om försiktigt. Häll i olja i pannan. Stek försiktigt under omrörning, när omeletten börjar bli fast, tillsätt riven ost på toppen
Lägg revbensspjällen i en stor kastrull. Täck med vatten och koka upp under lock. Skumma med en slev. Tillsätt salt, lagerblad och vitpeppar och låt revbensspjällen koka på låg värme i ca 1 timme