Skölj och skiva purjolöken. Skala morot och palsternacka och skär i bitar. Dela broccolin i buketter. Koka upp vatten och buljongtärning och lägg i purjolök, morot och palsternacka
Börja med smör, buljongtärning och vitt vin i en gryta, sedan den hackade löken. Skär upp fiskblocken i 2–3 cm tjocka skivor och lägg ett lager på löken
Den där ändbiten sparris som är mindre trevlig att äta, träig och trådig är den, den är helt perfekt att koka sparrissoppa på, så kasta den inte utan frys in allt eftersom och när du har ett gäng gör du ett soppkok på dom
En soppa kan vara precis så vardaglig eller festlig som man vill, det beror ofta på tillbehören. När jag ska ha soppan till fest tycker jag oftast det är gott med vitt vin i soppan
Toppa soppan med lite färsk persilja och servera tillsammans med aioli och en bit bröd. 1Fisksoppa100 g rotselleri 2 morötter 2 palsternackor 1 gul lök smör och/eller olja, till stekning 3 dl vitt vin 3 dl vatten 3 dl grädde 2 msk skaldjursfond 250 g laxfilé, i grytbitar 250 g kolja, i grytbitar salt och peppar
Den här gången smaksatte jag en krämig potatis- och gräslökssoppa med indisk smak med lite olja, och det piffade verkligen upp soppan, som är både värmande och mättande
Ingredienser 250 g skalade rödbetor 75 g morot 50 g rotselleri 100 g vitkål 1 rödlök ½ msk olivolja 6 dl grönsaksbuljong ½ msk balsamvinäger salt och peppar 2 msk turkisk yoghurt, ev
Soppa. Lägg undan köttet tills senare och använd bara skalen till soppan. Lägg upp rätten som på bilden och häll sedan över den varma soppan vid servering