Ingredienser Portioner. 2 150 g pilgrimsmusslor 1 1/2 msk smör 1 1/2 tsk mild soja 1/2 msk färskpressad citronjuice 50 g shiitakesvamp 1/2 dl strimlad salladslök olja till stekning salt och peppar Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Pytt. Fintärna potatisen och skölj i vatten för att få bort stärkelsen. Stek sedan tillsammans med en näve finhackad panchetta och 0,5 finhackad scharlottenlök tills potatisen är gyllenbrun och knaprig
Lägg sedan i räkorna och kammusslorna och låt puttra några minuter till. 4 styck kammusslor. Fräs vitlöken i en stekpanna tillsammans med olivolja, persilja och en nypa chili tills vitlöken får en gyllenbrun färg
Den här soppan går utmärkt att servera med räkor istället för pilgrimsmusslor för folk som har svårt för musslorna eller helt utan skaldjur för vegetarianer
Jag skulle servera några fina pilgrimsmusslor till förrätt och hade både lite överbliven kokt broccoli i kylen och den enkla asiatiska såsen jag serverat till lax
Fördela kammusslor, skalade räkor, riven ost och basilika på pizzorna. Lös jästen i lite av vattnet. Blanda i resten av degingredienserna och arbeta till en smidig deg
Pilgrimsmusslor med persiljerotspuré och tokajerreduktion. Här har vi haft sjukstuga hela veckan. Istället delar jag med mig av ett recept som kommer från Sigrid Bárány, ni vet hon som vann Sveriges mästerkock 2012
Det gör oss absolut ingenting, eftersom den frånvarande också är skaldjursallergiker och vi andra passar på att lyxa till fredagkvällen med kammusslor – de som ibland kallas små pilgrimsmusslor