Håkans Kokbok

Håkans Kokbok

  • 10 Recept
Röd linssoppa

Röd linssoppa

1 gul lök. 1 klyfta vitlök. 1 msk rapsolja. 2 dl torkade röda linser. 1 tsk paprikapulver. 1 tsk basilika
Provençalsk köttfärspaj

Provençalsk köttfärspaj

Lägg mjöl, pinjekärnor och smör i matberedarens skål med kniven monterad. Kör till en smulig massa. Tillsätt vatten och kör tills det bildas en degboll
Rårakor med laxröra

Rårakor med laxröra

För första gången gjorde jag rårakor, och det till förrätt på nyårsafton. Som topping blandade jag till en röra med lax, ägg, crème fraiche och färskost, salt och peppar
Torsk i krämig senapssås med kokt potatis

Torsk i krämig senapssås med kokt potatis

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Tillbehör 800 gram potatis(ar) 300 gram ärtiga bönor Torsk 600 gram torskfilé , ca 600-800 gram, tinad 0,5 st purjolök(ar) 2 dl grädde 100 gram färskost 0,5 dl vatten 1 msk senap , 1-2 msk, skånsk 2 msk fiskbuljong , el
Räkor i mangosås

Räkor i mangosås

Tina räkorna och skala dem. Skala lökarna och skiva dem tunt. Kärna ur och strimla paprikorna. Fräs löken mjuk och glansig i lite matfett utan att den får färg