Tvärtemot sitt namn har den maträtten ingenting att göra med det bretonska köket. Man kan hitta cassoulet (en gryta med bönor, grönsaker och kött) men snarare i södra Frankrike
Jaha, annandag jul i dag och i morgon kan man börja önska god fortsättning i stället för god jul. Vips så är julen över, samma sak som förra året och flera år innan dess
Svensk bas-wok. Lågt kilopris och utmärkt gott. Per person. En näve finstrimlad vitkålen näve breda risnudlarnågra buketter broccoli1/4 gul lök, klyftad1 klyfta vitlök, hackad1/2 cm ingefära+1/2 msk fisksås1/2 msk ljus soja1/2 msk risvinäger (eller annan vinäger)1/2 msk sockerchilliflakes(blanda ihop i en skål)+1 ägg+SesamfröKoka upp vatten, blötlägg risnudlar och broccolibuketter i 3 minuter
1. Sätt ugnen på 200 grader. 2. Sötpotatis. Skala och tärna sötpotatisen. Skala och riv ingefära och vitlök på ett rivjärn och blanda med sötpotatisen på en plåt
Gremolata är en av mina absoluta favoriträtter (upplagd på provköket 12 april). Det är en kall pastasallad med massor av persilja, citronskal/saft och vitlök
Husmor tävlar med färdigmaten i min serie SLOW IS FAST. Köp inte färdig pesto, det smakar inte samma. Att göra en egen pesto tar ett par minuter jag är nästan nere på 1 minut med lite vana
Det här är världens enklaste soppa. Jag tycker att den blir godare när man blandar med potatis. Nu slog det mig att jag säger världens enklaste om en massa saker
Lata mammans blogg om mat och annat som gör livet värt att leva!