Skär korven i mindre bitar. Stek korv och purjolök ett par minuter i en stekpanna med smör. Blanda i pepparrot, halverade tomater, dill och grädde och koka sakta under lock i ca 5 minuter
Låter dem ligga medans köttfärssåsen och philadelphiasåsen förbereds och torkar sedan av skivorna, steker dem ca 1 minut per sida och varvar med såserna i en ugnsfast form. Svensk Moussaka med Philadelphiasås 4 portioner 1 kg potatis av fast sort1 gul lök, hackad500 g blandfärs500 g krossade tomater1 dl tomatpuré2 tsk rosmarinSaltPeppar Philadelphiasås400 g philadelphiaost2 dl mjölkSaltPeppar100 g riven ost Till serveringSallad Gör så härSkala potatis och koka mjukHäll bort vattnet och låt svalnaSkär potatisen i skivorStek lök och köttfärs i en grytaTillsätt krossade tomater, tomatpuréoch rosmarinLåt allt småputtra i 15 minuterSmaka av med salt och pepparVispa ihop Philadelphiaost, mjölk,salt och peppar i en bunkeVarva köttfärssås, potatis och ostsås i en ugnsfast formAvsluta med köttfärssås och riven ostGratinera i 225 grader i 30 minuter Överbliven kokt potatis kan även användasi en tonfiskgratäng. 30 minuter
Ta i tonfisken och låt den fräsa någon minut. 25 min. 25 min. Det är inte alltid fine-dining här i det Hoffmanska köket även om det kanske kan verka så på bilderna ibland
Häll i krossad tomat, vatten, balsamvinäger, dijonsenap, paprikapulver, salt och svartpeppar, låt puttra i ca 15 min. Häll grädde i såsen och koka upp, låt sjuda långsamt i ca 5 min
För att förstärka 70-tals känslan hade fru M plockat fram den bruna gratängformen från Arabia som vi fick av Håkans föräldrar när dom rensade ut i köksskåpen, snacka om barndomsminnen på hög nivå. Hur som haver, på med såsen och sen in med hela härligheten i ugnen där den får stå ca 15-20 minuter under tiden som du har tid att plocka undan och duka. Ställ formen mitt i ugnen på 225 grader i ca 15-20 minuter. 15-20 minuter Servera gärna med bostongurka till om du inte redan har det i såsen
Ta i tonfisken och låt den fräsa någon minut. Det är inte alltid fine-dining här i det Hoffmanska köket även om det kanske kan verka så på bilderna ibland
Strimla baconet. Sätt på en stor kastrull vatten till pastan. Medan du kokar pastan (jag brukar föredra spaghetti) i rikligt med saltat vatten fräser du strimlad bacon (eller sidfläsk)