Kyckling steks med härliga kryddor samtidigt som citroner “grillas” i en annan stekpanna. När kycklingen är färdigstekt pressar du den mildsöta grillade citronen över och får en underbar sås när den blandar sig med stekskyn och kryddorna
Krama och blanda kålen, ställ kallt medan kycklingen tillagas eller gör salladen dagen innan. 1 hel kyckling. Dela kycklingen i 4 delar, lägg i ugnsfast form och pensla med teriyakisåsen. 1 hel kyckling
Idag gjorde jag kycklingkebab till middag och det är en rätt som ligger mig varmt om hjärtat. När jag var i turkiet för många herrans år sedan åt jag en hel del kycklingkebab som var så ljuvlig och det har etsat sig fast
8 2 kg kycklingben 1/2 dl honung 1/2 dl mango chutney 3 tsk curry 2 msk kinesisk soja 1 msk flingsalt 4 krm nymalen svartpeppar Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Marinerade kycklingben i rosmarin och oregano tillsammans med potatis och morötter. Blanda alla ingredienser till marinaden i en bunke, lägg i alla kycklingbenen och smörj in dem i marinaden (även under skinnet)
Kyckling är godast när den fått ligga i marinad i några timmar så att kycklingen drar åt sig alla de goda smakerna, därför brukar jag låta kycklingen vila i marinad i kylskåpet i några timmar innan tillagning
Marinad till kycklingben. Häll marinaden i dubbla plastpåsar och lägg i kycklingbenen. När det är dags att steka (eller grilla) kycklingbenen låt dem rinna av i ett durkslag
Doppa kycklingbitarna i äggsmeten och rulla dem i panko, och lägg dem på ett smörpapper. Skär kycklingen i 2–3 cm stora bitar. Hetta upp en stekpanna med olja och stek kycklingbitarna runt om på medelvärme i ca 5 minuter. 2 st kycklingfiléer
Lättlagad kyckling med en krämig och god dragonsås. Lägg kycklingfiléerna i en ugnssäker form. 4 st kycklingfilé. Ställ in formen i ugnen på 170 grader och grädda tills kycklingen har en innertemperatur på 72 °C, ca 25-30 minuter. FacebookGoogle+TwitterPinterest 4 st kycklingfilé