Kötträtter

Kötträtter

Fläskkött
Burgundisk Köttgryta

Burgundisk Köttgryta

Sätt ugnen på 175°C. Bryn köttet i smör i omgångar tills det fått fin färg på alla sidor. (Använd gjärna 50% olivolja)
Middag med fläskytterfilé och härliga kantareller!

Middag med fläskytterfilé och härliga kantareller!

Fläskytterfilé medaljonger med kantarellsås och potstisrosor garnerat med citrontimjan. Gör så här. Skala potatisar, koka dem nästan färdiga, mosa, lägg i 2 msk smör, skvätt mjölk, 1 ägg salt peppar rättika engin smet

Fläskytterfilé med kantarellsås

Putsa köttet om det behövs och krydda köttet runtom med rosépeppar, svartpeppar och flingsalt. Steki en het panna med lite olja i tills köttet fått en finstekyta runt om hela
Fläskytterfilé med smak från Provence & Italien

Fläskytterfilé med smak från Provence & Italien

Tänk dig semestersmakerna citron, rosmarin och vitlök. Ta med dem upp till det kalla potatislandet i norr, men ta svängen förbi Ica-affären och handla fläskytterfilé och lite rotsaker
Fylld helstekt fläskytterfilé

Fylld helstekt fläskytterfilé

God morgon på er. Ännu en dag då solen vågar sig fram, härligt. Innan jag startar dagen på riktigt tänkte jag lägga ut nästa rätt i söndagens meny, nämligen varmrätten som blev fylld fläskytterfilé som jag helstekte och serverade med potatisgratäng