Min kokbok

Min kokbok

  • 9 Recept
Gott
Rökt Makrill

Rökt Makrill

För min del lyckades jag få fem fina makrillar på kroken under våra fisketurer. Dessa åkte direkt in i frysen efter att de rensats och gavs bort till min far i födelsedagspresent, tillsammans med en röklåda
Rökt makrill

Rökt makrill

Här kommer min pappas goda recept på rökt makrill och det är så jag alltid äter den. Rökt makrill är bland det bästa jag vet på sommaren
Inkokt makrill med dillsås

Inkokt makrill med dillsås

det var inte direkt den vanbligast förekommandse fiskrätten under min uppväxt, men det är ändå en rätt jag minns
Inkokt makrill med ättika

Inkokt makrill med ättika

Koka upp lagen och lägg i fiskbitarna och låt sakta koka i 10 minuter. Rensa fisken och ta bort huvud och fenor

PS klassiker: Inkokt näbbgädda

Skär även upp fiskfiléerna i mindre bitar. Lägg i fisken och sjud varsamt tills den är klar, det tar bara några minuter
Ugnsbakad torskrygg med rostad blomkål

Ugnsbakad torskrygg med rostad blomkål

Låt såsen koka ihop några minuter. Låt torsken rimma ca 15 minuter. Salta och peppra och baka i ugnen ca15 minuter. Ringla över lite olja och baka fisken i ugnen tills innertemperaturen är 48-50 grader (ca 15 minuter)
Inlagd makrill

Inlagd makrill

Filéa makrillarna och ta bort så många småben som möjligt. Vattna ur den salta makrillen i ca 12 timmar
Vinkokta musslor alá Mimmi

Vinkokta musslor alá Mimmi

Min fantasi skenade iväg med mig där jag stod i butiken, kunde helt klart känna doften från hav, vitt vin och fänkål