Mina favoriter

Mina favoriter

  • 47 Recept
Mina favoriter
Shakshuka, baby – Sveriges Mästerkock

Shakshuka, baby – Sveriges Mästerkock

Shakshuka med mustig tomat, paprika, lök och härliga kryddor som spiskumminfrön, fänkålsfrön och saffran, örter som koriander och bladpersilja
Janssons frestelse á la Mannerström

Janssons frestelse á la Mannerström

På julafton provade jag, mot vad jag brukar göra, en annan variant på Janssons frestelse. Idén till det fick jag några dagar före då jag råkade halka in på en webbsida där kocken Leif Mannerström beskrev hur man gjorde den mest perfekta frestelsen
Kalops av högrev

Kalops av högrev

Koka upp vatten, salt, skalade och skivade morötter, lagerblad och kryddpeppar i en gryta eller tryckkokare
Kryddiga julköttbullar

Kryddiga julköttbullar

Alla julbord ser lite olika ut och alla familjer har sina favoriter men jag tror att de flesta har några slags köttbullar
Saftig banankaka

Saftig banankaka

Happy Friyay. Trots att jag haft två torsdagar denna vecka kom vi till slut fram till fredag till slut
Korv Stroganoff med senap och dill

Korv Stroganoff med senap och dill

Korv Stroganoff, den givna husmansfavoriten i många familjer som gärna lagas ofta och mycket av. Kan varieras med olika typer av korv eller genom att leka lite med smaksättningen
Renskavsgryta

Renskavsgryta

Ingredienser Portioner. 2 1 pkt djupfryst renskav (à 240 g) smör till stekning 1 hackad gul lök 100 g ljusa kantareller (eller champinjoner i skivor) peppar från kvarn salt 5 krossade enbär 1 msk svart vinbärsgelé 2 dl vispgrädde hackad persilja till servering Lägg till i inköpslistan

Krämig sparrisomelett med ädeloströra

Finns det någon anledning att köpa dyrare ekologiska ägg än “vanliga”. Ehm. JA. Har du någonsin smakat och sett ägg från lyckliga hönor behöver du inte längre undra
Raggmunkar med fläsk och lingonsylt

Raggmunkar med fläsk och lingonsylt

Raggmunkar är verkligen allas favorit här hemma och går alltid åt i ett nafs. Man önskar sig dock ett rejält stekbord när de ska tillagas för det tar sin lilla tid men å andra sidan gör jag det inte så värst ofta så det är faktiskt värt att stå å vända och uthärda all stekos
Kassler med tomat och pepparrot

Kassler med tomat och pepparrot

Ingredienser Portioner. 4 900 g fast potatis 1 purjolök 1 msk olja salt och peppar 2 tomater ca 500 g skivad kassler 2 dl lätt crème fraiche paprika och chili 1 dl mjölk (gärna 1,5 %) 1 dl riven ost (gärna 11 %) 2 msk färskriven pepparrot Lägg till i inköpslistan
Laxpudding med skirat smör

Laxpudding med skirat smör

Laxpudding har jag ätit då och då under min uppväxt men jag har aldrig lagat det själv och eftersom jag hade gravad lax kvar i frysen så var det dags att ändra på det
Laxpudding

Laxpudding

Skär potatisen i skivor. Finstrimla laxen. Fräs löken i smör tills den blir mjuk utan att ta färg. Varva potatis, lax och lök i en smord ugnssäker form
Festlig gryta

Festlig gryta

ca 400-500 g benfritt fläskkött t. ex. fläskfilé, grytbitar av fläskkött, benfri karré, fläskbog. 1smör att steka i
Paj med bacon och broccoli

Paj med bacon och broccoli

Sätt ugnen på 200 grader. Smöra en ugnssäker pajform (24 centimeter i diameter) med 1 matsked smör. Klä formen med degen och nagga botten med gaffel
Paj med bacon och broccoli

Paj med bacon och broccoli

1 msk smör. 1230 g kyld pajdeg. 11 st purjolök. 12 st broccolistånd. 1100 g bacon. 12 msk olivolja. 14 st ägg. 12 dl mjölk
Stuvad blomkål med bräckt kassler

Stuvad blomkål med bräckt kassler

Dela blomkålen i mindre buketter. Koka dem i saltat vatten, ca 5 minuter tills de är nästan mjuka. Låt rinna av väl
Indonesisk gryta

Indonesisk gryta

Skär skinkan i strimlor. Skala och hacka lök och vitlök. Blanda soja, äppeljuice, curry, ingefära och vinäger i en skål