Häll av vattnet och pressa potatisen eller finfördela den med något annat - jag använde en stålvisp. (Allt mos kommer inte att gå åt till två plankor - vi har sparat det som blev över till potatisbullar
Strimlade den finputsade nötköttet i strimlor, ju tunnare desto snabbare tillagas det. När det gäller nötkött så gillar jag när det nästan smälter i munnen och därför lät jag köttet nästan puttra i vatten i 45 minuter innan det fick fräsa upp. Receptet nedan är mellan 4-6 portioner, frys in lunchlådor om det skulle bli över. Mellan 4-6 portioner. 800 g finputsat nötkött (t. fransyska eller innanlår), 1 stor lök, 1-2 vitlöksklyftor, 2 msk olja, 2 msk vetemjöl, 1 1/2 dl tomatpuré, 1 röd paprika, 1 1/2-2 msk senap, 4 dl matlagningsgrädde, 2 dl vatten, salt, peppar. 4-6 portioner. 1-2 vitlöksklyftor. 1 1/2-2 msk senap