Huvudrätter - nötkött

Huvudrätter - nötkött

  • 4 Recept
Tacogratäng med vitlöksost

Tacogratäng med vitlöksost

In i ugnen på 225 grader i ca 15-20 minuter. -Mama Skogly ♥ 500 g köttfärs. En enkel tacogratäng som blir väldig god och krämig
Lyxig planka med oxfilé, kantarellsås och finaste moset

Lyxig planka med oxfilé, kantarellsås och finaste moset

Häll av vattnet och pressa potatisen eller finfördela den med något annat - jag använde en stålvisp. (Allt mos kommer inte att gå åt till två plankor - vi har sparat det som blev över till potatisbullar
Oxrullader i gräddsås och kokt potatis

Oxrullader i gräddsås och kokt potatis

1. Rullader. Skala och skiva löken. 2. Lägg köttskivorna på en skärbräda. Bred på senap och lägg några lökskivor längst ner på varje köttskiva
Biff Stroganoff

Biff Stroganoff

Strimlade den finputsade nötköttet i strimlor, ju tunnare desto snabbare tillagas det. När det gäller nötkött så gillar jag när det nästan smälter i munnen och därför lät jag köttet nästan puttra i vatten i 45 minuter innan det fick fräsa upp. Receptet nedan är mellan 4-6 portioner, frys in lunchlådor om det skulle bli över. Mellan 4-6 portioner. 800 g finputsat nötkött (t. fransyska eller innanlår), 1 stor lök, 1-2 vitlöksklyftor, 2 msk olja, 2 msk vetemjöl, 1 1/2 dl tomatpuré, 1 röd paprika, 1 1/2-2 msk senap, 4 dl matlagningsgrädde, 2 dl vatten, salt, peppar. 4-6 portioner. 1-2 vitlöksklyftor. 1 1/2-2 msk senap