Min klocka skulle ringa halv sju och sen skulle jag iväg. Plasta in rullarna i plastfolie och låt dem ligga i kylen i minst 30 min före servering innan du skär upp dem i lagom bitar. Plasta in rullarna i plastfolie och låt dem ligga i kylen i minst 30 min innan du skär upp dem i lagom bitar
Ingredienser Portioner. 10 2 1/2 kg benfri fläskkarré Marinad 1 dl kinesisk soja 2 msk grillkrydda 2 msk timjan 1/2 dl rapsolja ev några droppar hickory liquid smoke (essens som ger rökig smak) Lägg till i inköpslistan Så handlar du snabbare
Jag följde Lindas tips att skära kakan i rutor innan frosingen lades på, vilket gjorde det betydligt mindre kladdigt när kakan slutligen skulle läggas på serveringsfatet
Jag ville servera den på gafflar, och istället för fula plastgafflar som bryts i sönder eller träditon som smakar just trä, köpte jag ett gäng mindre nysilvergafflar på eBay och Etsy
Jag upprepar mig en del från förra julen märker jag, men det är ju för att julmaten inte ska konstras tills så mycket, och för att jag redan har mina favoriter
Tillsätt äggen, ett i taget, och vispa kraftigt, minst 1 minut med elvisp. Grädda mitt i ugnen, ca 25 minuter. Öppna inte ugnsluckan de första 15 minuterna. Sätt in plåten igen, ca 3 minuter
Grädda i 175 grader i ca 30 minuter. Idag lägger jag ut ett recept på en mycket eftersökt och populär ananaspaj som passar både som efterrätt och är god till kaffet
Bryn laxens köttsida i smöret cirka 3 minuter. Sätt plåten i mitten av ugnen och baka laxen, hel cirka 15 minuter eller bitar, cirka 10 minuter, eller tills den är precis genomstekt. Ta ut och låt vila cirka 10 minuter
Fräs den i olja ca 5 min. Skala och finhacka vitlöken och låt den steka med svampen när ca 2 min återstår. Häll på 2 dl grädde och koka ihop ca 2 min. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min