Som ni kanske vet så älskar jag dragonsmaken i mat och idag blev det dragon med fläskytterfilé. Jag upptäckte att det är dax att göra en genomgång av frysen, finns en hel del att göra av
Blanda honung, mango chutney, soja, chilikrydda, salt och peppar. Pensla kycklingbenen runt om med blandningen och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper
Ingredienser Portioner. 4 4 port pasta (gärna penne rigate) 1 gul lök ca 500 g blandfärs 1/2 msk olja salt peppar 1 vitlöksklyfta 1 tsk oregano 500 g passerade tomater 2 1/2 dl vatten 1 köttbuljongtärning (eller motsvarande mängd fond) 1 dl chilisås eller ketchup 1 1/2 dl riven ost Till servering 1/2 isbergssallad Lägg till i inköpslistan
Ingredienser Portioner. 6 1 1/2 kg kycklingben 1 1/2 msk maizena majsstärkelse 3/4 dl sweet chilisås 3/4 dl finriven ingefära 3 msk japansk soja 1 1/2 tsk salt flingsalt att strö över koriander till garnering Lägg till i inköpslistan
Ugnsrostade tomater med balsamvinäger. 2 paket tomater på kvistca 4 msk olivoljaca 4 msk balsamvinägerflingsaltsvartpepparLägg tomaterna i en ugnsfast form med kvisten kvar