Påskmat

Påskmat

  • 11 Recept
Gubbröra

Gubbröra

Varje år försöker jag göra nåt nytt till julbordet och sist blev det den här gubbröran, som jag serverade i portionsglas (lånade av mina föräldrar, som i sin tur fått dem i arv efter farmor)
Matjessilltårta

Matjessilltårta

300 g kavring. 1100 g smör, smält. 13 gelatinblad, blötlagda. 13 dl crème fraiche. 12 dl kvarg. 12 ägg, hårdkokta och skalade
Ägghalvor med pepparrot

Ägghalvor med pepparrot

4 st ägg 4 msk crème fraiche 2 msk majonnäs 1 tsk riven pepparrot (på tub) 1 krm salt 0
Cheesecake med räkor och lime

Cheesecake med räkor och lime

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 75 gram smör 200 gram pumpernickelbröd Dekoration 1 odefinierad löjrom , eller stenbitsrom 1 st citron(er) 1 odefinierad gräslök Fyllning 4 st gelatinblad 300 gram räkor , skalade 0,5 dl gräslök , hackad 0,5 dl dill , hackad 2 st limefrukt(er) , små (skal av båda, saft av en) 200 gram philadelphiaost 3 dl gräddfil 1 odefinierad salt 1 odefinierad svartpeppar Köp receptet
Tips på påskig förrätt

Tips på påskig förrätt

Här kommer ett sista minuten-tips på en smarrig förrätt till påskmiddagen eller bidrag till påskbuffén – räktårta
Goda tips inför påsk

Goda tips inför påsk

Idag tänkte jag tipsa om den här kalla skaldjurspajen, som är en riktig höjdare med tonfisk och kräftstjärtar