Kött

Kött

  • 29 Recept
Boeuf Bourguignon

Boeuf Bourguignon

Smält smöret med oljan i en stekpanna, stek köttet i omgångar så det blir ordentligt brynt. Lyft över det stekta köttet i en gryta slå på fonden och låt koka upp
Skink- och grönsaksgryta

Skink- och grönsaksgryta

Strimla köttet och bryn i en stekpanna med smör. Strimla purjolöken och dela svampen i bitar. Lägg ner i stekpannan och fräs någon minut
Biff stroganoff

Biff stroganoff

500 g strimlat lövbiff ca 2 msk smör 1 st gul lök 200 g champinjoner 1 tsk salt 1 krm malen svartpeppar 1 tsk paprikapulver 4 msk tomatpuré 2 tsk ljus fransk senap t
Snabb biffgryta

Snabb biffgryta

Skär köttet i strimlor. Stek kött och lök i smör i en stekpanna. Skala och skär löken i klyftor. Salta. Rör ner spenaten och låt den fräsa med
Recept: Pulled Beef

Recept: Pulled Beef

Hösten är ett faktum och då finns det ju inget mer passande än köttig och mustig mat, med lite hetta som värmer upp i höstmörkret
Biff teriyaki

Biff teriyaki

Strimla lövbiffarna. Strimla paprikorna. Stek lövbiffen i en het stekpanna med olja. Tillsätt paprika och teriyakisås och låt sjuda i 3 minuter
Pulled pork

Pulled pork

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 800 gram fläskkarré , utan ben 2 st chipotle-chili , eller 1 msk chipotlepulver 1 st röd chilifrukt 1 msk spiskummin 1 tsk koriander , malen 1 msk svartpeppar , grovmalen 4 msk tomatpuré 2 msk soja , japansk 5 st vitlöksklyfta(or) 1 st gul lök(ar) 2 dl Coca cola 2 dl Öl 1 skvätt whisky , rökig (om du har hemma) Köp receptet
FLÄSKYTTERFILÉ I HET CHILISÅS

FLÄSKYTTERFILÉ I HET CHILISÅS

Här har ni ett recept på en riktigt god sås som ni kan göra till både kött och kyckling. Skiva köttet, salta & peppra och bryn i smör
Boeuf bourguignon

Boeuf bourguignon

Skär köttet i mindre bitar. Hetta upp lite smör i en stekpanna och bryn köttet i omgångar. Sikta mjölet över köttet
Ungersk gulasch – klassiskt recept

Ungersk gulasch – klassiskt recept

Grovhacka lök, vitlök, selleri och chilifrukt (behåll kärnorna om du vill ha en extra stark gryta) och fräs tillsammans med köttbitarna i olja i en tjockbottnad gryta
Gudomligt god porterstek med krämig gratäng och sommarsallad

Gudomligt god porterstek med krämig gratäng och sommarsallad

Koka upp spadet och lägg sedan i köttet. Sila skyn från köttet och häll upp i en annan kastrull. 11 tärning köttbuljong. 1Porterstek1,5 kg fransyska 3-4 morötter, skivade 1 stor gul lök, hackad 3 klyftor vitlök, hackad 50 cl porter 1,5 dl svartvinbärssaft (outspädd) 2 dl vatten 0,5 dl oxfond 1 tärning köttbuljong 1 dl soja 1 tsk timjan ca 15 enbär. 1Sommarsallad250 g honungsmelon 250 g galiamelon 0,5 gurka 2 tomater ca 10 blad romansallad 1 rödlök 300 g fetaost salt 100 g tärnad fetaost i oljaHäll upp alla ingredienser förutom köttet i en gryta. Vänd köttet och sjud ytterligare 45 minuter tills köttet har temperatur 75 grader. Ta grytan från värmen och låt köttet vila i spadet i 20 minuter
Pepparstek

Pepparstek

600 g oxfilé av mittbit i 8 bitar. 16 msk krossad peppar (vit och svart blandad). 11 dl cognac. 14 msk finhackad schalottenlök
Himmelska grytan

Himmelska grytan

½ köttbuljongtärning. ½ köttbuljongtärning. Vips, så hade halva veckan gått. Vilket betyder att det är lite mindre av januari kvar
Fläskfilé i grönpepparsås

Fläskfilé i grönpepparsås

Skär köttet i skivor. Bryn köttet, löken och svampen i smör i en stekpanna tills de fått fin färg. Koka upp och lägg i köttet, löken och svampen
Urgod Fläskfilégryta

Urgod Fläskfilégryta

Smakrik fläskfilé gryta som är enkel att göra. Den passar perfekt som bjudmat. Denna rätt var väldigt uppskaddad här hemma