4 900 g potatis ca 500 g kycklingfärs 1/2 tsk salt 1 msk senap 1 tsk timjan 2 krm peppar 1 msk smör eller margarin 1 rödlök 1 tsk strösocker 1 dl vatten 2 tsk majsstärkelse 2 1/2 dl matlagningsgrädde 1 msk japansk soja 1 krispsallad Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Tillsätt tomatpuré och vispgrädde och låt allt koka ihop. 14-5 msk tomatpuré. 1400 g kassler 50 g smör 2-3 tsk curry 2-3 klyftor pressad vitlök 1 st finstrimlad purjolök 1 st finstrimlad röd paprika 1 st finstrimlad grön paprika 4-5 msk tomatpuré 2 dl vispgrädde 2 dl creme fraiche Salt Peppar Ev en burk svamp i bitarSkär kasslern i tunna stimlor, fräs i smör tillsammans med curry, vitlök, purjo och paprikorna tills grönsakerna mjuknat
Rör i tomatpuré och lägg tillbaka kycklingen. Tärna tomaterna och rör ner i stekpannan tillsammans med vatten, fond och grädde, och koka i 15 minuter. 2 msk tomatpuré. 2 st tomater. 1 dl matlagningsgrädde
Bryn korven i matfettet. Tillsätt lök och tomatpuré. Ingredienser4 port ris eller annat gryn500 g falukorv1 gul lök2 msk smör eller margarin1 msk tomatpuré1 msk dijonsenap1 förp krossade tomater (à 500 g)1 1/2 msk frysta örtkryddor Provencale (kan uteslutas)1 dl matlagningsgrädde1 tsk salt2 krm pepparGör så här. Stek tillsammans ca 1 minut och tillsätt tomatkross, dijonsenap, örter och grädde. 1 msk tomatpuré. 1 förp krossade tomater. 1 dl matlagningsgrädde
Hacka ihop mjöl med smör till en smulig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut 2/3 av degen i en pajform, 24 cm i diameter
Stek den gula löken och de soltorkade tomaterna tills löken blivit genomskinlig. När dessa fått fin färg så häll över i pannan med fläskfilén, löken och de soltorkade tomaterna