Trixet för att få lammet riktigt mört och saftigt är att köra det på mycket låg temp i ugnen. Hittar du inte lamminnanlår går detta recept alldeles utmärkt att göra på lammfilé eller lammrostbiff istället
Sådan mat blev det i söndags då jag körde lammlägg i min Crock pot. Jag köpte jättefina lammlägg på saluhallen i lördags och i söndags åkte den ner i pottan tillsammans med massa andra goda smaker
Bryn lammläggarna runtom i smör i en stekpanna. Fortsätt steka utan folie i cirka 20 minuter tills lammläggarna har fått fin färg och knaprig yta. 6 små lammlägg
1500 g lammfärs. 11 st gul lök 500 g spetskål eller vitkål 3 msk smör 500 g lammfärs 1 st lagerblad 1 msk timjan finhackad salt svartpeppar 1 msk ljus sirap 2 msk kalvfond 2 dl vispgrädde Till servering rårörda lingon potatis nykokt snabbsyrade grönsakerSkala löken och finhacka
600 g lammfärs. 600 g lammfärs 0,5 tsk kryddpeppar 1 klyfta vitlök, pressad 1 tsk senapskorn, stötta 1 liten gul lök, riven 1 förp bacon salt och svartpeppar rivet citronskal och hackad persilja till garnering Ugn
Passa på att laga rätter av lamm så här års. Goda kryddor till lammkött är vitlök och mynta. Även timjan, rosmarin och pepparrot smakar fint till lammkött
Blanda parmesanost, senap, basilika och peppar till en massa och bred över lammkotletterna. Lägg palsternacka och morot på tallrikar och lägg lammkotletterna ovanpå