Salta, peppra och stek kycklingen till en fin färg. Rör under tiden ihop grädde, crème fraiche, mango chutney, sambal oelek och buljongtärning i en kastrull
Skala och tärna morötter och rotselleri, finhacka vitlök och strimla purjolök. Bryn morötter och rotselleri i margarin i en kastrull ett par minuter, tillsätt vitlök och purjolök och fräs glansig
. Jag kikar in med ett inlägg kväll också, har en soppa som ligger och väntar att få bli publicerad. Det är en soppa med kyckling och kokosmjölk som blev såå god
Skala ev. potatisarna eller putsa och skrubba dem bara om de har fint tunt skal. Koka potatisarna. Små potatisar (du kan dela större) kokar mjuka på ca 20-25 minuter
Knäckflarn är goda att äta som de är eller som tillbehör till glass. Helt oemotståndliga blir de dock om man lägger ihop dem med chokladsmörkräm emellan
Öppna förpackningarna av 5-minutersillen och häll av lagen i en bunke bredvid. Den använder du sedan att smaka av sillen med då den smakar rätt salt och sötsyrligt
Saffranspannkaka med salmbärssylt. Saffranspannkaka med salmbärssylt är en gotländsk specialitet som väl knappast har undgått någon som besökt den vackra ön
Snart midsommar och dags att lägga in sillen. Idag har jag lagt in min sommarsill. Den påminner lite om Brantevikssill men görs inte från färsk sill såsom Brantvikssill görs
Koka upp vattnet. Häll det kokande vattnet över rågmjölet och arbeta ihop till en deg. Täck med plastfolie och låt degen vila i rumstemperatur ett dygn