Budapestbakelsen förknippar man kanske mest att den rullas ihop, precis som en rulltårta. Men man kan också baka ut den som en rund eller fyrkantig tårta om man vill ”trixa” till det lite
Lite bortglömt recept och som är supersnabbt att baka. Recept. Hastbullar får mig att tänka på min farmor och mormor som ofta gjorde dessa när jag var liten
Nu är det rabarbertider och med andra ord hög tid att passa på att baka med rabarber. Rabarber innehåller väldigt lite kalorier (19 kcal per 100 gram) och även en låg andel kolhydrater (ca 3 gram kolhydrater per 100 gram)
Hacka ihop mjöl, socker och smör till en grynig massa. Tillsätt äggulan och arbeta ihop till en deg. Tryck ut i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter
Detta är verkligen ett supersnabbt bröd. Och ett supergott. Det har hängt med ända sedan början på nittiotalet då jag fick det av en vän och det har bakats flitigt sedan dess