4 portioner500-600 g vit fisk, t ex kolja eller torsk500 g räkor med skalSalt och nymalen vitpepparDill och citron till garneringVitvinsstuvning. 50 g champinjoner1 scharlottenlök4-5 persiljestjälkarSmör till fräsning5 dl fiskbuljong2 dl torrt vitt vin3 dl vispgrädde + en stor klick vispad grädde1 msk vetemjöl1 msk rumsvarmt smörSalt och nymalen vitpepparPommes duchesse. 10-12 medelstora potatisar (1 kg)3 äggulor2 msk smör3 msk raps- eller solrosoljaRiven muskotSalt och nymalen vitpepparSkala och koka potatisen till pommes duchessen. Värm ugnen till 225 grader. Ställ in formen i ugnen och gratinera i ca 20 minuter. 500-600 g vit fisk, t ex kolja eller torsk. 4-5 persiljestjälkar. 2 msk smör
2 gula lökar. 2 zuccini. 2 tomater. Sätt ugnen på 200 grader. Börja med ett lager zuccini, sedan nötfärs, tomatsås, gul lök & paprika i den ordningen, gör ytterligare lager så många som får plats, 1 eller 2 till. 2 gula lökar. 2 zuccini. 2 tomater
2 gula Lökar. 2 dl smörstekta Trattkantareller. Har Du inte vin så går det bra med 1-2 tsk Balsamvinäger istället. Koka upp och låt sjuda under lock i 2½ timme. 2 gula Lökar. 2 dl smörstekta Trattkantareller
Nåja, det är bara att ta tag i den där To Do-listan och börja beta av med andra ord. Vad ska vi hitta på med vår mitt-i-veckan-ledighet då kanske man kan undra
Vi åt hasselbackspotatisen tillsammans med en fantastiskt god sous-vide-brisket på gris som jag köpte från Bergslagsdelikatesser, på Wadköpings matmarknad
4 500 g kycklinglårfilé eller kycklingfilé av bröst 1/2 tsk salt 1 krm svartpeppar 100 g rökt sidfläsk eller bacon (100 g sidfläsk motsvarar 1 paket bacon à 140 g) 2 schalottenlökar 2 vitlöksklyftor 1 purjolök 150 g champinjoner smör till stekning 3 dl rödvin 1 dl vatten 2 msk kycklingfond 1 msk soja 3 lagerblad 1 tsk timjan 1 tsk arrowrot eller maizena Till servering kokt potatis Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5. - Rabatt Valio 500 g Mer info Ladda kupong
Sen lät jag mitt goda citron- och ramslökssmör smälta ned över den nygjorda fisken och bjöd tillsammans med ett gott potatismos som fått lite extra smak och stuns av rotselleri
Klicka i en klick crème fraiche - jag använde kaffesked. Sen på kvällen hade jag tänkt springa 2,1 mil men det blev bara 1,4 mil på 1. Men jag måste innan helgen springa 2,1 mil för den 7 juni springer jag ett lopp som Anders egentligen skulle ha sprungit men han gör ju som sagt vad en annan tävling. Super kul hade vi enda fram till natta, så jag och Anders gick hem vid 02-tiden. Sen blev vi väckta av 2 små troll som hade varit barnvakt åt Vincent, så vid 7-tiden var jag uppe och gick. 2 lass till minst
Lägger karrén i en lergryta och sätter på ugnen på 80 grader i 12 timmar. Innan du ska servera middagen sätter du på ugnen på 225 grader och lägger ut köttet på en ungsplåt med plåtpapper. 2 pressade vitlöksklyftor. 2 msk salt
12 st schalottenlökar. 2 dl vin. 2 msk kycklingfond. 2. 2 tsk örter. Värm upp oljan i en stor gryta/kastrull. Bryn kycklingbitarna i oljan i några minuter
Blanda med lök och nymalen nejlika, svart- och kryddpeppar. Småländska kroppkakor, ca 16 stycken1 kg potatis av sorten King Edward2 ägg1 tsk salt1/2 tsk socker2-3 dl vetemjölVitpeppar300 g rimmat sidfläsk1 gul lökSvartpeppar, kryddpeppar och några få nejlikorRårörda lingonSmörKoka potatisen mjuk och skala medan den ännu är ljummen. Rör i mjöl, lite i taget och spara minst 1/2 dl till utbaket. Koka upp en stor kastrull med vatten och 2 tsk salt per liter vatten. 2 ägg
Facebook-bilden. Kokspadet ska du spara till brödbak - glöm inte det. Ca 1,5 kilo kokt pota tis (föredrar asterix) 5 dl vetemjöl 3 ägg 500 gram rimmat sidfläsk 2 gula lökar 15 kryddpepparkorn (grovmalen) 1Â tsk salt GÖR SÅHÄR. Lägg i kokande vatten, låt sjuda ca 10-15 min. Lägger på en ugnsplåt och stek i ugn ca 15-20 min på 175 grader. 2 gula lökar. ca 15-20 min p
Grönsaker i ugn - jordärtsskockor, betor och palsternacka gratinerade i ugn med rostade pinjenötter och fårost med sötma av honung, överströdda med små ugnstorkade tomater