Jag blev så himla inspirerad av min vän & kollega som hade testat att göra biffar med zuccini. Ja på det spåret var det, även jag var tvungen att prova & goda blev dom
Knåda hastigt ihop degen och forma till en boll – h ai mer vatten om den blir för torr. Ha ner vetemjöl, salt, smör, ättika och 0,5 dl vatten i en bunke och rör ihop allt till en grynig massa med hjälp av en plastgaffel
Ett gott och nyttigt sätt att äta mer grönt. Du kan ha i mer grönt i tomatsåsen som tex champinjoner, riven morot, soltorkad tomat eller något annat gott
ca 2 msk smör 1 st gul lök ca 800-1 000 g goda tomater eller 800-1 000 g krossade tomater 1 dl vatten 1 dl vispgrädde eller 1 dl mjölk 1 krm malen svartpeppar 2 st tärningar grönsaksbuljong 0-1 tsk salt
Låt ärterna tina. Skala löken och hacka den. Fräs den mjuk och glansig i lite matfett. Lägg lök och tinade ärter i en matberedare och kör till en slät puré
För övrigt älskar jag butternutpumpa i alla dess former, och äter den både med och utan skal. Att rosta grönsaker och rotfrukter är oerhört tacksamt då de knappt kräver någon tillsyn alls
Läs mer. Ugnsrostad pumpa är ett fantastiskt gott tillbehör. Ät dem som de är eller gör en höstig sallad med strimlad svartkål, getost, valnötter och granatäpple