Mixen

Mixen

Alla möjliga recept
Chokladbiskvier (hemmavariant)

Chokladbiskvier (hemmavariant)

1. Dela äggen och riv mandelmassan till bottnarna med ett rivjärn. Blanda mandelmassan och äggvitorna till en smidig smet
Mangosalsa

Mangosalsa

Oj vad det tog tid att publicera det här inlägget. Jag började med det vid lunchtid men sen skulle jag "bara" göra en sak, det verkade dock som att denna "sak" tog några timmar
Mustig köttgryta som heter duga

Mustig köttgryta som heter duga

Köttgryta2 förp bacon (à 140 g) 800 g nötkött, tärnat i 3x3 cm tärningar 2 gula lökar, skurna i centimetertjocka ringar 3 schalottenlökar, halverade 1 morot 1 palsternacka 3 klyftor vitlök 800 g krossade tomater 0,5 l rött vin 3 lagerblad 0,5 dl kalvfond 2 msk fond (fond du chef vegetabilisk) 3 dl vatten 5 msk tomatpuré 2 msk soja 2 msk smör timjankvist 10 champinjoner (eller annan svamp) salt peppar
Christins surf and turf

Christins surf and turf

Oxfilé4 port oxfilé, tournedos (á 200 g) 4 msk smör 1 msk salt 2 tsk svartpeppar 2 klyftor vitlök 4-5 kvistar färsk timjan 0,5 dl cognac Steksnöre
Foccacia – enkelt att baka hemma!

Foccacia – enkelt att baka hemma!

Har ni testat att baka foccacia nån gång. Det är faktiskt riktigt löjligt enkelt, bara att röra ihop och slänga ner i en långpanna
Tre enkla förrätter

Tre enkla förrätter

Tre enkla förrätter. Krustader med västerbottensost. 1 pkt krustadervästerbottenost1 dl creme fraich1 äggsaltpepparrom, creme fraiche, rödlök och dill
Enkel inbakad chokladkaka

Enkel inbakad chokladkaka

I helgen gjorde Hanna och hennes kompis en superenkel kaka. Man tar ett block med 200g Marabou mjölkchoklad (eller annan sort man gillar)
Enklaste förrätten och starstruck.

Enklaste förrätten och starstruck.

I dag hade vi lite funderingar på att kanske placera våra rumpor på någon av stans restauranger, men efter lite funderingar och "ännavännande" så kom vi fram till att vi faktiskt inte var riktigt sugna på det
Jägargryta på älg

Jägargryta på älg

7-800 g grytbitar av älg 3 morötter 10 steklökar 2 lagerblad 10 enbär 1 förp kantareller (eller blandsvamp) vetemjöl 0,5 l buljong salt svartpeppar matfett