Rör till sist i mandelsmöret och låt grytan puttra ytterligare ett par minuter. Att jag blev tokförtjust i den fantastiska kokboken Rå matglädje – Veganskt, lyxigt och jäkligt gott skriven av Erika Frost har ni nog inte missat
Ta upp äpplena och tillsätt socker, sirap och grädde och koka ihop, ca 5 minuter. Kärna ur och klyfta äpplena och stek dem halvmjuka i en stekpanna med smör
Låt sjuda några minuter. Skär upp paprika, potatis, tomat, morötter, squash och purjolök i små bitar. 12 tomater. 1200 g torsk 200 g lax 1 liten paprika 5 små potatisar 2 tomater 2 morötter 0,5 liten squash 0,5 purjolök 1,5 l vatten 1 tärning fiskbuljong 3 dl crème fraiche 200 g räkor i lake 0,5 citron, saften 1 dl dill, hackad salt och pepparSkär torsk och lax i små bitar. Koka grönsakerna i fiskbuljongen i 20 minuter, på låg värme
18 port ris,matvete eller dylikt. 11,5 burkar kokosmjölk (6 dl) 3-4 bitar grillad paprika (köps i burk i lag) olja, till stekning 4 tsk röd currypasta 2 msk ingefära, riven 2 klyftor vitlök, rivna/pressade 2 chili ca 2 dl vatten 1 grönsaksbuljongtärning 10 dl kikärtor, kokta 8 port ris,matvete eller dyliktMixa en halv burk kokosmjölk med den grillade paprikan till en slät sås. Smula i buljongtärning och låt puttra i 5-10 minuter
Att vi tyckte att gratängen var så superdupergod kan till viss del bero på att vi dagen innan hade käkat betydligt mindre god mat i form av en "allt i ett gratäng" med tofu (typ fiskgratäng)
Ställ sedan in ytterligare några minuter så att räkorna blir varma och smöret fortfarande bubblar. ca 20 minuter, ugn 250 grader. (Okej, jag var så ivrig att det enda som hanns med i mörkret var ett mobilfoto) 2 portioner ca 20 minuter, ugn 250 grader
Några av mina favoritrecept är just bananmuffins (se exempelvis Banan- och blåbärsmuffins, Proteinbananmuffins och Mazarinbananmuffins med nutella i mitt e-Magasin nummer 3). Grädda mitt i ugnen i ca 22 minuter