Såser

Såser

Romsås med dill och rödlök

Romsås med dill och rödlök

1/2 rödlök. 10g färsk dill. 1 dl majonnäs. 2,5 dl crème fraiche. 1 nypa vitlökspulver. 75g röd caviar. svartpepparFinhacka rödlöken
Rosépepparsås

Rosépepparsås

1 st. 10,75 tsk. 10,25 dl. 11 dl. 10,25 st. 10,25 msk. 10,25 tsk. 11 tskSkala och hacka scharlottenlöken fint
Skinksås

Skinksås

Skär skinkan i strimlor. Fräsa skinkan i smör i några minuter. Tillsätt mjöl och späd med mjölken, lite i taget
Madeirasås

Madeirasås

2 st schalottenlökar ca 1 msk smör ev. 1 st ancho 1,33 dl madeira 2 dl rött matlagningsvin 0,33 dl kalvfond 3,5 dl vispgrädde ca 0,5-1 msk majsstärkelse
Het tomatsås

Het tomatsås

Finhacka lök och stek i olja tills det mjuknar och får färg. Häll i övriga ingredienser och låt puttra med grytlocket på glänt i ca 20-30 min
Timjan och rödvinssky

Timjan och rödvinssky

1 msk socker. 1 schalottenlök. 40 gram smör. 1,5 dl rödvin, fylligt som ex. Fitou. 1,5 dl vatten eller köttfond, kycklingfond eller steksky
Konjakssås

Konjakssås

Skala och finhacka schalottenlöken. Fräs den i smör i en såskastrull. Tillsätt tomatpuré samt fräs någon minut till
Laxsås – enkelt recept

Laxsås – enkelt recept

1 ingefära, knappt 5 centimeter. 1/2 dl mango chutney. 3 dl crème fraiche
Senapssås

Senapssås

2 msk smör. 13 msk vetemjöl. 15 dl mjölk, standard. 13 msk grädde (valfritt). 12 krm salt. 10,5 krm vit- eller svartpeppar
Dillmajonnäs

Dillmajonnäs

1,5 dl majonnäs. 3 dl gräddfil. 0,5 dl hackad dill. 0,5 dl hackad gräslök. 1 krm salt. 0,5 krm vitpeppar
Bearnaisesås utan ägg

Bearnaisesås utan ägg

1 schalottenlök, hackad. 11 msk smör. 12 krukor dragon, hackade. 10. 25 dl vitvinsvinäger. 11/2 dl vatten. 12 dl créme fraiche