Fest Menyer

Fest Menyer

Köttfondue

Köttfondue

Förbered potatisen. Baka bakpotatis i en timme i 175 grader. Eller ugnstek ca 10 potatisar i klyftor eller skivor i olivolja på 200 grader i 30 minuter
Helstekt oxfilé med potatiskroketter

Helstekt oxfilé med potatiskroketter

Madeirasås1 gul lök 2 klyftor vitlök 1 morot 1 msk strösocker 3 msk crema di balsamico 3 dl madeiravin 2,5 msk kalvfond (konc) 3 dl vatten 1 krm svartpeppar majsstärkelse (vid behov)
Laxgryta i hummersås

Laxgryta i hummersås

Hur tänker ni med nyårsmaten. Vad planerar ni att laga. Har ni menyn klar. Berätta hemskt gärna vad ni tänker äta så blir jag hur glad som helst
Rödingfilé med champagnesås, potatispuré och bakad spetskål med brynt smör och ponzu

Rödingfilé med champagnesås, potatispuré och bakad spetskål med brynt smör och ponzu

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Röding 600 gram rödingfilé 4 krm salt 2 krm svartpeppar 1 msk olivolja 1 msk Mat
Oxfilé med 3-pepparsås och filodegskorg med potatismos och chèvre

Oxfilé med 3-pepparsås och filodegskorg med potatismos och chèvre

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 600 gram oxfilé , 4 skivor ca 150 gr/st Pepparsås 1 st Schalottenlök(ar) 3 klyfta(or) vitlök 1 tärning(ar) oxbuljong 2 msk smör 2 msk vetemjöl 2 msk Konjak 4 dl vatten 2 dl grädde 3 msk svartpepparkorn , hela 0,5 msk rödpeppar 1 skvätt soya 1 krm salt , krydda efter smak Filodegskorgar 4 st filodegsark , (30X40 cm), färska 200 gram chevre , ca
Kräftsoppa

Kräftsoppa

Ingredienser Portioner. 4 600 g kräftor 2 msk olivolja 1 finhackad gul lök 1 st fänkål (à ca 50 g) skuren i små, fina bitar 1 tsk tomatpuré krondill 6 dl fiskbuljong (tärning) 1 dl torrt vitt vin 3 dl vispgrädde salt och peppar efter smak ev lite konjak rostat vitt bröd Lägg till i inköpslistan
Ett Gott Slut med 3-rätters Nyårsmeny

Ett Gott Slut med 3-rätters Nyårsmeny

Bloggen kommer jag fortsätta skriva på lite då och då för att du ska få tips på god och lättlagad mat till vardags och fest
Nyårsmeny-3 förslag

Nyårsmeny-3 förslag

Här kommer förslag på tre olika menyer till nyårsafton, med tilltugg till välkomstdrink, förrätt, varmrätt och efterrätt
Tre små rätter

Tre små rätter

Rätt 1. Förrätt på minuten. Kräftsoppa. 4 portioner. Koka. 1 liter Kelda Milda tomatsoppa med 2 tsk dillfrön i 5 minuter