Kyckling

Kyckling

  • 14 Recept
Kyckling med dijonsenap och basilika

Kyckling med dijonsenap och basilika

4 4 portioner ris 600 g kycklingfilé 2 vitlöksklyftor 1 msk olivolja 3 dl hönsbuljong (vatten + buljongtärning eller fond) 2 1/2 dl matlagningsgrädde 2 1/2 msk dijonsenap salt och peppar majsstärkelse 1 kruka basilika Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad iMat 20 % rabatt Oatly 2,5 dl Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Kyckling med rostade rotfrukter

Kyckling med rostade rotfrukter

2 kycklinglårfiléer, ca 125 g. Ingredienser 1 morot. 1 palsternacka. 1/2 gul lök. 1 tsk olja. 1 dl kokta kikärter
Kycklingben med potatisspett

Kycklingben med potatisspett

Ingredienser 4– 6 kycklingben, ca 400 g. 1 tsk kycklingfond. Ingredienser 4– 6 kycklingben, ca 400 g
Festlig mat till helgen (lchf)

Festlig mat till helgen (lchf)

På nyårsafton gjorde jag min och Mr C planka enligt LCHF och med kyckling och killarna fick oxfilé med potatismos (moset blandat med ekologiska äggulor därav den helt fantastiska färgen)
Gräddig kycklinggratäng med bacon och jordnötter

Gräddig kycklinggratäng med bacon och jordnötter

Skär kycklingfilén i strimlor och baconen i bitar. Bryn kycklingen och baconet, salta och peppra. Créme fraiche, grädde, ost, chilisås, paprika, pressad vitlök och kycklingfond och krydda med salt, peppar och chilikryddan
Himmelska grytan

Himmelska grytan

Vips, så hade halva veckan gått. Vilket betyder att det är lite mindre av januari kvar. Idag är det endast -16, så det är ju bara att ta på sig t-shirt och shorts
Marinerad kycklingfilé i ugn med god sås

Marinerad kycklingfilé i ugn med god sås

Låt gärna kycklingen ligga i marinaden några timmar innan tillagning för extra smak, men har man inte tid så går det bra att tillaga den direkt också
Parmesankyckling

Parmesankyckling

Lägg lök och tomater på båda sidor om kycklingen. Blanda ost och grädde och häll det över kycklingen. 4 kycklingfileér 4 persca 10 cm purjolök1 gul lök5-6 soltorkade tomater i olja200 g grovriven parmesanost3 dl gräddesalt, pepparDela kycklingfileérna på längden. 4 kycklingfileér 4 pers