Blanda löken, grädden,sojan, potatisen och kryddorna innan färsen tillsätts. Smeten skall vara rätt saftig (nästan svåra att rulla) annars späd på med mer grädde, stek i smör
Brun och ful mat men gott är det. Från att inte ha gjort köttfärslimpa själv någonsin, har jag nu gjort köttfärslimpa för tredje gången inom en förhållandevis kort tidsperiod
Detta blandas, fylls och rullas - lätt som en plätt är det och vi bjuder dessutom på en bildkavalkad i en "steg för stegbeskrivning" av matlagningen för att underlätta ytterligare
Jag har en del VV recept här på min blogg och det är jättegod mat. Det är många här ute som har som nyårslöfte att äta bättre, lättare och kanske gå ner i vikt
Ibland kan man få den serverad med en tomatsås bredvid. Den irakiska biryanin är känd världen över. Det är en rätt baserad på ris som kan varieras genom att man antingen använder kött, kyckling, fisk, räkor och ägg – eller att man gör den helt vegetarisk
Detta är, för mig, en av de viktigaste bitarna av den ultimata turkiska helgen brunch (tillsammans med de läckra oliver, vit ost (liknande feta), skivade gurkor och tomater, hem gjorde sylt, honung, turkisk pide - platt bröd med sesam frön - och många fler)
Megamumsigt och hälsosamt recept får ni här. Extrapris på nötfärs nu så vi köpte ett stort paket och frös in det vi inte använde till detta, och huxflux blev detta en hyfsat billig rätt