Agneta 3

Agneta 3

Kall kokt röding med skarpsås

Kall kokt röding med skarpsås

Sås. Mosa gulan och blanda med råa gulan, blanda med vinäger, senap, salt och peppar. Bland försiktigt med grädden
Gräddig pasta med kalkonbacon

Gräddig pasta med kalkonbacon

4 4 port pasta (gärna gemelli) 1/2 förp frysta haricots verts (à 450 g) 3 förp kalkonbacon (à 100 g) 2 1/2 dl matlagningsgrädde 1/2 ask plommontomater (á 500 g) Att ha hemma 1 tsk olja peppar Lägg till i inköpslistan
Lök- och baconpaj

Lök- och baconpaj

13 ägg
. Nagga degen och ställ kallt i 30 minuter. 1
3 Skala och skiva löken, skölj och strimla purjolöken
Semlor Petit Choux

Semlor Petit Choux

3 ägg. ca 3 dl vispad grädde. 3 ägg 1 nypa salt. ca 3 dl vispad grädde. Semlor Petit Choux. Tycker ni som jag att semlor är ett av de godaste bakverk som finns
Krispig potatis med örter

Krispig potatis med örter

Ingredienser Portioner. 8 150 g smör 2 rivna vitlöksklyftor 1 msk hackad rosmarin 2 kg fast potatis 2 tsk salt Lägg till i inköpslistan
Susannes mammas röding

Susannes mammas röding

3. 1. Sätt ugnen på 180 grader (varmluft 150 grader). 2. Salta och peppra fisken, lägg i en ugnsform. Fyll buken med örterna, spara lite till garnering
Fläskkotletter med apelsinsås

Fläskkotletter med apelsinsås

Stek kotletterna i smör i cirka 2–3 minuter per sida. 3. Salta och peppra. Vispa ihop grädde, mjölk och mjöl i en kastrull och koka upp
Kreolsk gryta

Kreolsk gryta

6 500 g fläskfilé 2 msk smör ca 240 g kabanoss 2 röda paprikor 1 vitlöksklyfta 5 dl vispgrädde 2 dl köttbuljong (vatten och tärning eller fond) 1 dl cornichons 1 dl urkärnade svarta oliver 1 dl syltlök 3 tsk majsstärkelse salt peppar Till servering 1/2 kruka persilja ris sallad Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Fläskfilégryta med rosépeppar

Fläskfilégryta med rosépeppar

I samarbete med Mathem och Rabble. Hej på er. Visst har väl alla årstider sin charm. Hösten är mysig då man kan tända ljus och sitta uppkrupen i soffan med en spännande bok
Helstekt oxfilé med murkelsås

Helstekt oxfilé med murkelsås

Sätt sedan in köttet i 175 grader i ugnen till ca 63 gradig i innertemperatur för medium. 3-4 msk smör, till stekning. 1 förp grön sparris, 330 g. 300 g murklor (konserverade, netto 200 g, ca 2 burkar, alt 40-50 g torkade). 3 msk smör. ca 3 dl spad från murklorna. 3-4 dl mjölk. Oxfilé800 g oxfilé, 200 g/pers 3-4 msk smör, till stekning salt (efter smak) peppar (efter smak). Tillbehörca 5 potatisar 1 förp grön sparris, 330 g. Murkelsås300 g murklor (konserverade, netto 200 g, ca 2 burkar, alt 40-50 g torkade) 3 msk smör 2 msk mjöl ca 3 dl spad från murklorna 2,5 dl vispgrädde 40 % 0,5-1 tsk salt (torkade murklor kräver mer än konserverade) 1 krm svartpeppar 0,5 krm paprikapulver 3-4 dl mjölk
Gräddsås – godaste receptet

Gräddsås – godaste receptet

3 dl kalvbuljong (gärna reducerad sky från kalvstek, men vatten + konc fond går också bra). 3 dl kalvbuljong (gärna reducerad sky från kalvstek, men vatten + konc fond går också bra)
Saftig toscakaka med saffran

Saftig toscakaka med saffran

Så fort jag hör ordet tosca så vattnas det nästan alltid i munnen på mig. Kombinationen nötter och kola är ju verkligen helt fantastisk och det smakar magiskt gott
Röding i ugn

Röding i ugn

30 min. 3 dl Grädde. 2 Rödingar (1- 1,5 kilo styck) ca 100-150 gr smör 3 dl Grädde Havssalt Citronpeppar