Gittiskondis

Gittiskondis

  • 14 Recept
Dryck för täta luftvägar

Dryck för täta luftvägar

Dessa tider med mycket förkylningar och luftvägsinfektioner så kan jag tipsa om min ‘häxbrygg’ som jag tycker lindrar både ont i halsen och jobbiga luftvägar
Chiapudding med färska bär

Chiapudding med färska bär

Lägg 1 dl cashewnötter i en mixer tillsammans med vattnet, agavesirap och vaniljessens. Mixa tills du får en helt slät och krämig mjölk
Vit choklad kladdkaka med citrongrädde

Vit choklad kladdkaka med citrongrädde

Hej. Va kul de ska bli med mello-finalen ikväll. Tycker de är ganska många bra låtar med i finalen i år jämfört med tidigare år så ikväll ska de bli kul att titta
Dumle kakor

Dumle kakor

Tråkigt väder idag. Då passade jag på att baka. Funderade lite och det blev självklart dumle kakor och sylt kakor
Knäckig äppelpaj

Knäckig äppelpaj

God kväll. Denna helgen börjar lida mot sitt slut. Tiden man är ledig går alldeles för snabbt. Idag har vi varit hemma mest hela dagen, fixat och planerat en eventuell födelsedagspresent till Stefan som fyller år om två veckor
Äppelpaj med knäcksmak

Äppelpaj med knäcksmak

Sätt ugnen på 200 grader. Skala äpplena och skär dem i lagom stora klyftor. Lägg dem i en smörad pajform, ca 25 cm i diameter
Knäckig äppelkaka i långpanna

Knäckig äppelkaka i långpanna

Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Smält smöret och blanda ner havregrynen, låt svälla en stund. Skala och skiva äpplena och blanda dem med kanel och strösocker, låt ligga och marinera en stund
Morotssoppa med ingefära och chili

Morotssoppa med ingefära och chili

Hetta upp olja i en stor kastrull och fräs lök, vitlök och chili. Rör om då och då. Lägg i morötterna, häll i grönsaksbuljongen och låt koka upp
Äppel rutor

Äppel rutor

Smaskigt goda blev dessa äppelrutor. Saftiga och enkla att göra. Ät dom som dom är eller servera med vaniljglass eller vaniljsås
Dumlekakor

Dumlekakor

Dumlekakor. Hej igen godingar. Hoppas att ni har en bra tisdagsmorgon. Och om ni inte har det så vet jag att ni kommer bli upplivade av dagens bakverk