Bakverk

Bakverk

  • 5 Recept
Plommonpaj med mandel och blåbär

Plommonpaj med mandel och blåbär

Mördeg90 g florsocker [2 dl] 270 g vetemjöl [4,5 dl] 180 g smör 55 g ägg [1]. Frangipane200 g saltat smör, rumstempererat 200 g strösocker 2 ägg 200 g mandelmjöl ca 1 dl blåbär (svenska, går även bra att utesluta) 10-12 plommon (jubieumsplommon)
Jordgubbspaj

Jordgubbspaj

SMULDEG. 125 gram smör. 4 msk socker. 1 msk sirap. 1 dl vetemjöl. 2 dl fiberhavregryn. 1 krm salt. FYLLNING. ca 0,75 liter jordgubbar, 400 gram
Mauds äppelsmulpaj

Mauds äppelsmulpaj

äpplen, 850–1000 g. 1smör till formen. 1kardemummakärnor, finstötta. 1smör. 1strösocker. 1vetemjöl. 1havregryn. 1råkräm, kallrörd vaniljsås1