Bakverk

Bakverk

  • 5 Recept
Sockerkringlor

Sockerkringlor

150 g smör rumsvarmt. 12 msk strösocker. 10,5 dl vispgrädde. 14 dl vetemjöl. 11 msk vaniljsocker. 1mjölk. 1pärlsockerSätt ugnen på 175 grader
Plommonpaj med mandel och blåbär

Plommonpaj med mandel och blåbär

Mördeg90 g florsocker [2 dl] 270 g vetemjöl [4,5 dl] 180 g smör 55 g ägg [1]. Frangipane200 g saltat smör, rumstempererat 200 g strösocker 2 ägg 200 g mandelmjöl ca 1 dl blåbär (svenska, går även bra att utesluta) 10-12 plommon (jubieumsplommon)
Jordgubbspaj

Jordgubbspaj

SMULDEG. 125 gram smör. 4 msk socker. 1 msk sirap. 1 dl vetemjöl. 2 dl fiberhavregryn. 1 krm salt. FYLLNING. ca 0,75 liter jordgubbar, 400 gram
Mauds äppelsmulpaj

Mauds äppelsmulpaj

äpplen, 850–1000 g. 1smör till formen. 1kardemummakärnor, finstötta. 1smör. 1strösocker. 1vetemjöl. 1havregryn. 1råkräm, kallrörd vaniljsås1