Jag började med att urbena torsken (trodde så klart den var urbenad då det var filé, men så var det inte), sedan hade jag lite smör i en ugnsform, la dit torsken och saltade
Och på helgerna vill man få in så mycket kul som möjligt. Idag har vi gitarr och biblioteksbesök på schemat innan mötet så vi får åka förbi drive-thru`n på vägen hem om vi ska hinna få i oss någon mat
Servera med kokta gröna ärtor, hemkokt lingon och saltgurka. Köpa lite karré och högrev och mal, ca 70% fläsk och 30% nöt. kör in i ugnen och stek tills de får en kärntemperatur på 68 grader. 3dl skivade färska champinjoner1st liten finhackad gul lök3dl grädde1½ msk kalvfond½tsk dijonsenap30g smörs/pStek svampen och löken i smöret, tillsätt övriga ingredienser och låt sjuda i 20 minuter och smaka av med s/p
Tänkte jag kör igång lite smått med veckans matsedel igen, snart är ju alla i familjen tillbaka till vardagens rutiner igen och det är ju i huvudsak när Mattias jobbar som vi behöver handla i förväg ändå
Tryck ut degen i en pajform och nagga den. Tillsätt finhackad rödlök och låt den bryna med färsen. Tillsätt sedan buljongtärning, soja, tomatpuré, sambal oelek, sirap och grädde och låt det koka upp
Hacka Lök , Svamp och Paprika efter tycke i storlek och bryn även dessa. Lägg över allt i lämplig panna och låt bryna ihop en stund, tilsätt vatten och resten av ingridienserna, låt koka ihop, tillsätt grädden och låt puttra tills köttet är mört
En av familjens favoriträtter är tomatgratinerad kassler med ris och grönsaker. Självklart skulle denna tas tillvara och varför då inte i form av tomatgratinerad kassler