Låt puttra under lock i ca 20-30 min. Urläcker och krämig broccolisoppa med ost. Lättlagad och supergod. Använd gärna en ost med mycket smak i soppan, som tex cheddarost
I dag skall jag dela av mig med ett recept på en ny variant av min lättrimmade ugnsstekta torskrygg, som den här gången serveras på en bädd av ärtpuré tillsammans med riven pepparrot och skirat smör
Det nya året är här och så även många nyårslöften. Jag har en del "Viktvänliga" recept här på bloggen, och precis som med nyårsinspiration tänkte jag göra en tillfällig sida med "Viktvänliga" recept
Ett recept från Viktväktarna som funnits i mitt liv i minst 10 år. 20 portioner (enligt receptet)1 kg vitkål 1 kg morötter 2 paprikor (ej gröna) purjo efter smak (minst 10 cm)1/2 dl vatten 1/2 dl rapsolja 1/2 dl socker 1/2 dl vinäger 1 msk italiensk salladskrydda 2 tsk salt 1 tsk svartpeppar Riv morötterna, strimla kål, paprika och purjo tunt
Jag brukar också, vid tillgång, hacka ned lite av min egen pressgurka i färsen. När alla ingredienser är blandade så låter du färsen vila minst en timme i en plastad bunke i kylskåpet