Gerds Kokbok

Gerds Kokbok

  • 21 Recept
Nässelsoppa - en underskattar vårprimör!

Nässelsoppa - en underskattar vårprimör!

När jag arbetade i Ryssland åt jag ofta nässelsoppa på St. Petersburgs restauranger så här års. Kall eller varm spelar ingen roll, det är lika gott vilket som men ägghalvor ska det serveras till och gärna smetana och något gott hembakat bröd
Klassisk fransk potatissallad

Klassisk fransk potatissallad

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 1 kg fast potatis 0,5 tsk salt 2 st rödlök(ar) 0,75 kruka(or) gräslök 0,5 kruka(or) persilja 1,5 msk kapris 3 msk olivolja 1 msk vit balsamvinäger 2 tsk dijonsenap 0,5 tsk salt 1 krm svartpeppar 1 krm socker 65 gram bladspenat Köp receptet
Frasiga våfflor – glutenfria

Frasiga våfflor – glutenfria

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 3 dl maizena 2 tsk bakpulver 0,5 tsk salt 3 dl mjölk , låglaktos 2 st ägg 2 msk olja 1 odefinierad margarin Köp receptet
Krispiga grönkålschips

Krispiga grönkålschips

Såhär efter julhelgen kan det vara trevligt med något mer hälsosamt. Vad är då inte bättre snacks än hemgjorda grönkålschips som både är enkla att göra och väldigt hälsosamma
Grönkåls chips eller Kale chips!

Grönkåls chips eller Kale chips!

Grönkål eller kale som det heter på engelska är en riktig super grönsak proppful med nyttigheter. Du kan ha den till princip allt tycker jag soppor,ugnsrätter, jag har den tex runt om köttfärslimpan och att göra chips av dem
Pasta pesto

Pasta pesto

400 g pasta 2 klyfta vitlök 2 kruka basilika 1 dl pinjenötter, lätt rostade 1 dl parmesanost, finriven 1 dl olivolja 0,5 tsk salt 0,5 tsk svartpeppar, nymald 3 tomater 2-3 mozzarellaostar
Rödkål på nytt sätt

Rödkål på nytt sätt

Skiva rödkålen tunt. Fräs den i en gryta med olivolja. Tillsätt vinäger, socker, salt och peppar. Låt den fräsa i ca 10-15 minuter tills den blir glansig
Grönkålspaj med ädelost

Grönkålspaj med ädelost

Ingredienser Portioner. 4 250 g färsk pajdeg 1 gul lök 1 msk smör 150 g skuren grönkål flingsalt med jod svartpeppar Äggstanning 3 dl mjölk (3 %) 1 dl matlagningsgrädde 4 ägg 1/2 tsk salt 1 krm svartpeppar 140 g ädelost Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Mandelbakade päron med vaniljglass!

Mandelbakade päron med vaniljglass!

Bakat päron med glass och ett knaprigt, segt mandeltäcke. Den här desserten är lätt att göra och tar inte många minuter att förbereda
Krämig broccoligratäng

Krämig broccoligratäng

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 500 gram färsk broccoli 500 gram körsbärstomater 80 gram parmesanost 2 msk vatten 4 krm salt 4 krm svartpeppar 2 dl crème fraiche Köp receptet
Broccolipaj

Broccolipaj

Ingredienser. Pajdeg. 125 g Smör. 3 dl mjöl. 1 msk linfrön. 2 msk kallt vatten. Fyllning. 400 g broccoli. 1 purjolök
Glutenfri rabarberpaj med mandeltäcke

Glutenfri rabarberpaj med mandeltäcke

Sätt ugnen på 225 grader. Putsa rabarbern och skär den i bitar. Lägg i smord och eldfast form, strö över socker blandat med majsenamjöl
Broccolisoppa

Broccolisoppa

250 g broccoli. 11 gul lök (alternativt 3 schalottenlökar). 11 zucchini. 11 msk olivolja. 10,5 msk curry. 10,6 l vatten
Gul smoothie

Gul smoothie

En låda frysta mangobitarSaften från en citron3 cm riven färsk ingefära 1 msk honung 1,5 dl vatten. 2 nektarinen Mixa och njut
Panna cotta med havtorn

Panna cotta med havtorn

1. Koka upp grädde, mjölk, strösocker, vaniljstång och -frön, och en nypa salt. Tillsätt de blötlagda gelatinbladen