Så här på annandagen kanske folk har lagt den värsta julstressen bakom sig. Många kanske inte har hunnit baka så mycket innan - och då är det minst sagt perfekt att passa på idag och under mellandagarna
Ingredienser Portioner. 8 4 äggulor 2 burkar mascarpone (à 250 g) 1/2 dl Amaretto eller konjak 3 äggvitor 1 dl socker 20 savoyardikex 1 1/2 dl kall espresso eller starkt bryggkaffe kakao att pudra över Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Strax efter midsommar tog jag reda på rabarbern och fryste in ett antal inför hösten och vintern. Men det är ändå något som hör sommaren till för mig och i dag har jag gjort rabarberkräm (som jag inte ätit på hela sommaren)
I fredags köpte jag och Leif en helggourmetpåse från Hemmagastronomi. Himla smart grej. De packar i ordning ingredienser i en påse tillsammans med recept, sen får man själv tillaga en hyfsad lättlagad gourmetmiddag med bra och goda råvaror
Det är ju ingen hemlighet att jag älskar att laga mat i ugn, gratänger som man kan förbereda och som sen sköter sig själv i ugnen kan vara bland det bästa som finns