Såser

Såser

  • 31 Recept
Fusk-bearnaisesås på ett kick

Fusk-bearnaisesås på ett kick

1,5 dl majonnäs 0,75 msk colman'. s senapspulver 1,5 tsk flytande honung 0,75 msk dragon, hackade i vinäger
Grönpepparsås

Grönpepparsås

Ingredienser Portioner. 4 2 schalottenlökar 1 msk smör 1 msk grönpeppar i lag 2 msk konjak 2 msk kalvfond 2 dl vispgrädde 1 tsk majsstärkelse 1 dl vatten salt peppar Lägg till i inköpslistan
Romsås med dill och rödlök

Romsås med dill och rödlök

1/2 rödlök. 10g färsk dill. 1 dl majonnäs. 2,5 dl crème fraiche. 1 nypa vitlökspulver. 75g röd caviar. svartpepparFinhacka rödlöken
Kokt korv med senapssås

Kokt korv med senapssås

400 g Scan falukorv5-6 kryddpepparkorn1 lagerbladSås2½ msk vetemjöl5 dl mjölk1 msk skånsk senap½ tsk salt1 krm vitpeppar
Stekt falukorv med senapssås

Stekt falukorv med senapssås

Skrubba och skölj potatis och koka den mjuk i ca 25 minuter. Senapssås. Fräs smöret i en såskastrull. Pudra över mjölet och rör ut det med en visp
Flamberad oxfilé med grönpepparsås

Flamberad oxfilé med grönpepparsås

Ingredienser 4 bit(ar) oxfilé , à 160 g 1 odefinierad salt 1 odefinierad svartpeppar 2 cl Konjak Grönpepparsås med chili 1 msk smör 2 dl vatten 2 msk Konjak 1,5 dl grädde 1,5 msk kalvfond 1 odefinierad vitpeppar 2 msk grönpeppar , i lag 0,5 msk senap , 0,5-1 msk, fransk matlagningssenap 1 odefinierad maizena , plus vatten 1 tsk chiliflakes , eller färsk chili 1 odefinierad salt 1 odefinierad sojakulör Köp receptet
Hängmörad biff med grönpepparsås

Hängmörad biff med grönpepparsås

800 g biff, hängmörad, i 4 skivor smör, till stekning salt svartpeppar, nymalen. 1Grönpepparsås4 schalottenlökar 50 g smör 0,5 dl grönpeppar i lag 0,5 dl cognac 3 dl hemgjord kalvfond (eller utspädd fond från flaska) 3 dl vispgrädde salt peppar, nymalen
Markus Aujalays vitvinssås

Markus Aujalays vitvinssås

2 schalottenlökar, finhackade 4 champinjoner, skurna i mindre bitar 2 msk smör, till stekning 2 dl torrt vitt vin vitvinsvinäger, några droppar 2-3 kvistar färsk timjan 2,5 dl fiskfond (ej koncentrerad) 5 dl vispgrädde citronsaft, några droppar cayennepeppar 2 msk smör, att vispa i på slutet salt
Rödvinssås

Rödvinssås

3 schalottenlökar. 0,5 vitlök delad på mitten. 0,5 palsternacka. 3 kvistar timjan. 2 lagerblad. 8-10 krossade vitpepparkorn
Löksås

Löksås

Ingredienser Portioner. 4 3 gula lökar 25 g smör 2 1/2 msk vetemjöl 3 1/2 dl mjölk 2 dl grädde 1/2 köttbuljongtärning salt vitpeppar Lägg till i inköpslistan
Brunsås

Brunsås

Ingredienser Portioner. 5 dl 2 msk smör 2 msk vetemjöl 3 dl vatten 1 1/2 msk oxfond 1 dl vispgrädde 1/2 msk kinesisk soja salt och peppar Lägg till i inköpslistan