Inläggningar

Inläggningar

Gammeldags skorpor

Gammeldags skorpor

5 dl mjölk. 1100 g smält margarin. 11 ½ dl strösocker. 1½ tsk salt. 11 ägg. 11 paket jäst, 50 g. 114 dl vetemjöl
Pizzasallad

Pizzasallad

  600 g Vitkål. 1  3 msk Ättika (12%). 1  3 msk Rapsolja. 1  3 msk Vatten. 1  1 tsk Salt. 1  1 msk Oregano (Torkad)
Enkel och snabb aggression

Enkel och snabb aggression

1 liten rödlök. 10,5 kruka gräslök. 10,5 kruka dill. 11 dl crème fraiche. 10,5 dl majonnäs. 11 förp Abba caviarmix
Treveckorssallad

Treveckorssallad

vitkål. 1morötter. 1purjolök eller en rödlök. 1röd paprika. 1grön paprika. 1vinäger (tex vit vinäger eller äppelcidervinäger)
Treveckorssallad (sockerfri)

Treveckorssallad (sockerfri)

  1 kg vitkål. 1  450 g morot. 1  150 g purjolök. 1  1 st paprika (gul). 1  1 st paprika (röd). 1  200 g kålrabbi
Tomat och mozzarellasallad

Tomat och mozzarellasallad

400 gram tomater av valfri sort ex. bifftomater, kvisttomater eller cocktailtomater. 11 mozzarellaost i lag
Rödbetssallad

Rödbetssallad

Låt rödbetorna rinna av. Blanda under tiden rödbetorna rinner av ihop dressingen. Mät upp majonnäs, crème fraiche, senap, salt och peppar i en bunke
Kålpudding enligt Mannerström

Kålpudding enligt Mannerström

Skär ut rotstocken ur kålhuvudet och förväll det i lättsaltat vatten 10-15 minuter (den längre tiden för vitkål)
Bagges fina marmelad

Bagges fina marmelad

500 g körsbärstomater 1 apelsin 1 citron 1 limefrukt 1 morot, skalad 1 vaniljstång 1 chilifrukt 1 lagerblad 500 g syltsocker
Inlagd gurka

Inlagd gurka

Skölj gurkan. Skiva så tunt du kan. En mandolin, osthyvel eller med kniv funkar. Blanda salt, vatten, socker, peppar och ättiksprit i en skål, bunke, plast- eller glasburk
Brantevikssill

Brantevikssill

Ingredienser Portioner. 4 420 g 5-minuterssill 1/2 msk vitpepparkorn 1 msk kryddpepparkorn 1/2 msk svartpepparkorn 1 st rödlök rivet skal av 1 citron 1 smulat lagerblad 1/2 dl hackad dill Lägg till i inköpslistan