Gammeldags skorpor 5 dl mjölk. 1100 g smält margarin. 11 ½ dl strösocker. 1½ tsk salt. 11 ägg. 11 paket jäst, 50 g. 114 dl vetemjöl www.matklubben.se
Pizzasallad 600 g Vitkål. 1 3 msk Ättika (12%). 1 3 msk Rapsolja. 1 3 msk Vatten. 1 1 tsk Salt. 1 1 msk Oregano (Torkad) www.lchfarkivet.se
Enkel och snabb aggression 1 liten rödlök. 10,5 kruka gräslök. 10,5 kruka dill. 11 dl crème fraiche. 10,5 dl majonnäs. 11 förp Abba caviarmix www.koket.se
Treveckorssallad vitkål. 1morötter. 1purjolök eller en rödlök. 1röd paprika. 1grön paprika. 1vinäger (tex vit vinäger eller äppelcidervinäger) Svt
Treveckorssallad (sockerfri) 1 kg vitkål. 1 450 g morot. 1 150 g purjolök. 1 1 st paprika (gul). 1 1 st paprika (röd). 1 200 g kålrabbi www.lchfarkivet.se
Krämig rödbetssallad med saltgurka och äpple ca 700 g inlagda hela rödbetor 2 hel saltgurka 1 äpple 1 rödlök 0,5 kruka persilja 0,5 dl crème fraîche citronsaft, färskpressad salt peppar www.koket.se
Tomat och mozzarellasallad 400 gram tomater av valfri sort ex. bifftomater, kvisttomater eller cocktailtomater. 11 mozzarellaost i lag receptfavoriter.se
Rödbetssallad Låt rödbetorna rinna av. Blanda under tiden rödbetorna rinner av ihop dressingen. Mät upp majonnäs, crème fraiche, senap, salt och peppar i en bunke www.recepten.se
Krämig matjessillsallad med brynt smör, kapris, ägg och päron 400 g matjessill [2 förpackingar] 100 g smör, brynt 1 kruka gräslök 1 rödlök 100 g kapris 1 päron 3 ägg, kokta 2 dl crème fraîche 1 dl majonnäs 1 msk vit balsamvinäger salt www.koket.se
Kålpudding enligt Mannerström Skär ut rotstocken ur kålhuvudet och förväll det i lättsaltat vatten 10-15 minuter (den längre tiden för vitkål) www.matklubben.se
Bagges fina marmelad 500 g körsbärstomater 1 apelsin 1 citron 1 limefrukt 1 morot, skalad 1 vaniljstång 1 chilifrukt 1 lagerblad 500 g syltsocker www.koket.se
Inlagd gurka Skölj gurkan. Skiva så tunt du kan. En mandolin, osthyvel eller med kniv funkar. Blanda salt, vatten, socker, peppar och ättiksprit i en skål, bunke, plast- eller glasburk receptfavoriter.se
Brantevikssill Ingredienser Portioner. 4 420 g 5-minuterssill 1/2 msk vitpepparkorn 1 msk kryddpepparkorn 1/2 msk svartpepparkorn 1 st rödlök rivet skal av 1 citron 1 smulat lagerblad 1/2 dl hackad dill Lägg till i inköpslistan www.ica.se
Tomatmarinerad matjessill 4 matjesfiléer. 11/2 burk krossad tomat. 1 1 msk tomatpuré mittkok.expressen.se