Favoriter

Favoriter

  • 20 Recept
Kavring

Kavring

8 dl rågsikt. 14 dl vetemjöl special. 10. 5 tsk salt. 11. 5 msk bikarbonat. 11 msk bakpulver. 14 dl sirap. 16 dl filmjölk
Bakad potatis med skagenröra

Bakad potatis med skagenröra

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Potatis 4 st bakpotatis(ar) Skagenröra 1 kg räkor , med skal (ca 400 g skalade) 0,25 st Rödlök 5 cm gurka 1 knippa(en) gräslök , (en liten) 1 dl majonnäs 1 dl crème fraiche 0,5 tsk salt 1 krm svartpeppar 2 tsk Citron , pressad Köp receptet
Godaste lussebullen

Godaste lussebullen

Ingredienser Portioner. Ger 1 sats, ca 40 bullar 2 paket saffran (à 1/2 g) 2 dl socker 2 msk rom eller vatten 50 g jäst 175 g rumsvarmt smör 5 dl rumsvarm mjölk (3 %) 1/2 tsk salt 800 g vetemjöl (ca 13 1/2 dl till 1 sats) 1 dl russin mjöl till utbakning 1 ägg till pensling Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Silviakaka i långpanna

Silviakaka i långpanna

Häromdagen hade vi lite extra folk hemma och jag blev sugen på att baka något. Men eftersom jag vet vilka gottegrisar alla i min familj är och hur mycket de äter när det väl finns sötsaker hemma, så behövde jag något extra stort så att det skulle räcka till alla
Falska potatisbakelser

Falska potatisbakelser

200 g smör. 14 dl socker. 14 ägg. 16 dl vetemjöl. 13 tsk bakpulver. 12 dl florsocker. 13 tsk vaniljsocker. 12 dl färdig marsankräm
Grundrecept Våffelsmet

Grundrecept Våffelsmet

Ingredienser Portioner. 4 125 g smör eller margarin 2 dl mjölk 4 dl vetemjöl 2 ägg 1 tsk bakpulver 2 dl iskallt vatten Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Havreflarn

Havreflarn

Sätt ugnen på 200°C. Ta fram en kastrull, den kommer du använda för att göra hela smeten. Smält smöret. Stäng av plattan och tag av kastrullen från plattan
Drömmar

Drömmar

1. Låt smöret blir rumsvarmt. 2. Häll på strösocker och vaniljsocker. 3. Kör med elvisp till en jämn smet. 4. Tillsätt olja och hjorthornssalt
Bondka2kor

Bondka2kor

5,5 dl (330 g) vetemjöl 2 dl strösocker 1 msk ljus sirap 1 tsk bikarbonat 1 msk vatten 0,75 dl (50 g) grovhackad sötmandel 200 g smör