Ingredienser Portioner. Ger 1 sats, ca 40 bullar 2 paket saffran (à 1/2 g) 2 dl socker 2 msk rom eller vatten 50 g jäst 175 g rumsvarmt smör 5 dl rumsvarm mjölk (3 %) 1/2 tsk salt 800 g vetemjöl (ca 13 1/2 dl till 1 sats) 1 dl russin mjöl till utbakning 1 ägg till pensling Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Häromdagen hade vi lite extra folk hemma och jag blev sugen på att baka något. Men eftersom jag vet vilka gottegrisar alla i min familj är och hur mycket de äter när det väl finns sötsaker hemma, så behövde jag något extra stort så att det skulle räcka till alla
Ingredienser Portioner. 4 125 g smör eller margarin 2 dl mjölk 4 dl vetemjöl 2 ägg 1 tsk bakpulver 2 dl iskallt vatten Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Sätt ugnen på 200°C. Ta fram en kastrull, den kommer du använda för att göra hela smeten. Smält smöret. Stäng av plattan och tag av kastrullen från plattan